Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, obligați să poarte mască în timpul examenelor

157
Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, obligați să poarte mască în timpul examenelor - masca-1590243911.jpg

Articole recomandate

Elevii sunt obligați să poarte masca de protecție pe durata examenelor naționale. Aceeași regulă se aplică și când elevii vor merge la școală pentru a face pregătire.


Elevii vor purta măști de protecție pe durata cursurilor de pregătire și examenelor. În ordinul publicat în Monitorul Oficial nu mai există excepție de la obligativitatea măștii.


În varianta inițială a ordinului comun al Ministerului de Interne și Ministerului Sănătății, făcută publică în 20 mai, elevii și studenții erau exceptați de la purtarea obligatorie a măștii de protecție, dacă se respecta distanțarea socială. Această prevedere nu se regăsește, însă, în varianta publicată în Monitorul Oficial.


Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a încep în iunie cursurile de pregătire pentru examene. La jumătatea lunii iunie încep examenele propriu-zise, Evaluarea Națională și Bacalaureatul.


Sunt și câteva excepții de la purtarea obligatorie a măștii:


- angajatul este singur în birou;


- persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;


- persoana desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.);


- prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;


- vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri; doar în cazul în care nu se mai află mai mult de 16 persoane în incintă;


- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4778 secunde