Elevii constănțeni iau parte la proiectul "România în sărbătoare"

232
Elevii constănțeni iau parte la proiectul

Articole de la același autor

Astăzi, începând cu ora 12.00, la Școala gimnazială nr. 12 "B. P. Hașdeu", se va desfășura cea de-a doua ediție a proiectului școlar-educațional "România în sărbătoare". Evenimentul va avea loc în prezența IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Proiectul se va derula pe durata întregului an școlar, în două etape. Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, în primul semestru vor avea loc activități dedicate împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă și a 100 de ani de la declarațiile de unire din Chișinău, Cernăuți, Alba Iulia (1918). În cel de-al doilea semestru, elevii vor lua parte la o serie de acțiuni consacrate satului românesc.

Activitățile propuse pentru primul semestru vor cuprinde: dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali; concursuri de fotografie, de eseuri și de desene/colaj dedicate elevilor cu cerințe educaționale.

De asemenea, elevii se vor deplasa în excursii la principalele obiective culturale din Dobrogea, în cadrul săptămânii "Școala Altfel".

Proiectul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională "Cultul Eroilor Regina Maria" - filiala Constanța și Asociația "Casa Mării Negre". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7787 secunde