Elevii constănţeni au participat la dezbateri legate de pandemia de Covid-19

159
Elevii constănţeni au participat la dezbateri legate de pandemia de Covid-19 - competitie2-1635185163.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC), a organizat Competiţia Judeţeană de Dezbatere, Oratorie şi Retorică „CT Open 2021”. Potrivit decanului facultăţii, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, în cadrul competiţiei care a urmărit promovarea gândirii critice şi a argumentaţiei, argumentarea pertinentă, spontană şi fără acces la surse de informare, au participat nouă echipe formate din elevi de la licee din judeţul Constanţa.

Adolescenţii au susţinut o serie de dezbateri pe subiecte complexe, în cadrul cărora au fost determinaţi să decidă modul optim de a direcţiona resursele medicale în pandemia de Covid-19, natura omului sau moduri prin care cetăţenii de rând să încheie promisiuni legale. Cu această ocazie, organizatorii au precizat că acest eveniment a fost o premieră, liceenii reuşind să-şi susţină ideile în mod organizat, cu argumente pertinente, referitoare la teme sensibile ce de multe ori pot părea greu abordabile.

În urma a trei etape preliminatorii, a unei semifinale şi a unei finale, a fost desemnată câştigătoare echipa alcătuită din Sânziana Ciubotariu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”), Andrei Manea (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Ovidius”) şi Adina Toma (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. Ei au susţinut dezbateri asupra moţiunii „Acest parlament ar da acces prioritar la îngrijire medicală la momentul infectării cu Sars-CoV 2 persoanelor vaccinate anti Covid-19, faţă de cele nevaccinate, atât timp cât virusul constituie o ameninţare iminentă”. La final, participanţii au fost premiaţi cu vouchere la teatru şi diverse premii oferite de partenerii competiţiei, iar câştigătorii au primit medalii şi cupe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.838 secunde