X
X
Mai multe ştiri online:

Elevii Școlii "Gheorghe Țițeica", în Finlanda

Ştire online publicată Vineri, 10 Februarie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
De trei ani, elevii și profesorii Școlii gimnaziale nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Constanța sunt implicați într-un proiect internațional Erasmus+, intitulat "Invaders - How they shaped the Europe of today"/ "Invadatorii - Cum au influențat Europa de astăzi", alături de parteneri din Anglia, Italia, Spania, Irlanda, Polonia și Finlanda. 


Săptămâna aceasta, un număr de trei profesori și zece elevi din clasele V-VIII au fost plecați în Finlanda, la școala Metsaklyan Yhtenaiskoulu din Tampere, la o reuniune transnațională ce a cuprins activități de învățare și activități extrașcolare pentru elevi, dar și un schimb de experiență pentru cadrele didactice implicate. 


În afara activităților tematice legate de specificul proiectului - lecții de istorie, vizite la muzee etc., pentru elevi a fost extrem de interesant schimbul de experiență extrașcolar. Potrivit consilierului de imagine al unității de învățământ, prof. Veronica Hagi, tinerii de la școala constănțeană au fost implicați în activități de gătit turtă dulce, clătite, dar și în activități de muzică și de sport în aer liber, în ciuda temperaturilor scăzute: pescuit la copcă, săniuș, jocuri pe zăpadă, winter swimming, adică o sesiune de saună urmată de scufundarea în apa aproape înghețată. De asemenea, li s-a vorbit despre latura aplicativă a învățământului finlandez, iar elevii au confecționat portofele și portfarduri într-una dintre activitățile practice. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.1104 secunde