Elevi și profesori de la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu", oaspeți de seamă în Germania

651
2
Elevi și profesori de la Colegiul Pedagogic

Articole de la același autor

În perioada 11 - 17 martie, în Waltrop, Germania, a avut loc cea de-a patra întâlnire din cadrul proiectului Erasmus + "On the Move in Europe", derulat de Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța, în parteneriat cu liceul german și alte patru licee din țările implicate în proiect: Olanda, Spania, Italia și Ungaria. Proiectul de parteneriat doar între școli în cadrul programului Erasmus +, acțiunea KA2, este al doilea dintre cele trei proiecte Erasmus + care se desfășoară în acest an în colegiu. 


La această activitate au participat patru elevi din clasele a X-a și a XI-a, precum și două cadre didactice, prof. dr. Anamaria Ciobotaru, coordonatorul proiectului, și prof. dr. Polixenia Popescu, membru al echipei de proiect.


Activitățile derulate în cadrul acestei întâlniri s-au derulat sub egida "Spot Light on Democracy". Elevii din cele cinci instituții partenere ale Liceului Stadische Reaschule din Waltrop au asistat la lecții predate de profesorii liceului gazdă elevilor de alte naționalități, integrați în sistemul educațional german. De asemenea, elevii au participat la work-shop-uri interactive pe tema proiectului, derulând activități precum construirea unor mesaje despre valorile democrației, înscrise pe zmee confecționate în cadrul atelierelor și lansate în curtea școlii, scrierea unui cântec despre valorile democrației și drepturile omului și confecționarea unei "Case Europene Comune". În plus, oaspeții au avut ocazia să viziteze orașele Dortmund și Recklinghausen etc.


"Una dintre cele mai importante experiențe a fost vizitarea Parlamentului din Düsseldorf unde un membru al Parlamentului german le-a vorbit elevilor despre valorile democrației și drepturile omului. Elevii au avut oportunitatea de a asista la sesiunea de lucru a unei Comisii de Experți a Parlamentului. Materialele elaborate de elevii participanți la proiect au fost prezentate de către aceștia în fața reprezentanților autorităților locale, căci la activitate a participat și primarul orașului Waltrop, profesorilor și părinților", povestește prof. dr. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu". Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în Italia, în luna noiembrie a acestui an.


Comentează știrea

vraciul
20 martie 2018
OO

http://rezistenta.ro/anamaria-ciobotaru-agramata-cu-diploma-de-doctor-si-functie-de-director/

Ivan &Co
20 martie 2018
Rezistenta?

C.C. nu te mai ascunde sub bolsevice nume! Cunoastem prea bine ura dumitale privind-o pe dna dr. Las-o mai moale! Fiecare pasare pe limba ei piere! Rusine!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9771 secunde