Elevi şi profesori confirmaţi cu noul coronavirus. Cursurile, mutate în online

431
Elevi şi profesori confirmaţi cu noul coronavirus. Cursurile, mutate în online - fotofondelevisiprofesoriinfectat-1601050597.jpg

Articole de la același autor

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor didactice, dar şi al elevilor începe să crească, la Constanţa. De asemenea, unele şcoli aleg să renunţe la cursurile faţă în faţă, cu toţi elevii, din cauză că nu pot fi îndeplinite toate condiţiile de distanţare socială.

Mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa sunt nevoite să mute orele în online pentru o parte din clase în online, după ce au fost depistaţi pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 elevi şi cadre didactice. În cursul zilei de joi, 24 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat modificarea scenariului de funcţionare pentru 18 unităţi de învăţământ din judeţ.

Astfel, până pe 7 octombrie, o clasă a XII-a de la Colegiul Comercial „Carol” Constanţa va studia numai online, trecând de la scenariul al doilea, cu cursuri hibrid şi prezenţă alternativă la şcoală. Măsura a fost necesară ca urmare a confirmării unui caz Covid-19 în rândul elevilor. Tot în municipiul Constanța, două clase a V-a, o clasă a VI-a, două clase a VII-a și două clase a VIII-a din Școala Gimnazială nr. 37 Constanța au trecut din scenariul al doilea în scenariul al treilea de funcționare, după confirmarea unui caz Covid-19 în rândul dascălilor, măsura fiind valabilă până pe 5 octombrie.

De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 1 Istria, s-a votat trecerea din scenariul întâi în scenariul al treilea pentru toate cele patru clase din ciclul gimnazial, în urma infectării unui cadru didactic cu virusul SARS-CoV-2. Scenariul va fi activat până pe 6 octombrie. Aceeași trecere de la cursuri faţă în faţă, cu toată clasa, la cursuri online, a fost aprobată şi pentru clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale nr. 2 Nuntași, după confirmarea unui caz Covid-19 în rândul profesorilor.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 1 din Eforie Nord a solicitat trecerea din scenariul întâi în scenariul al doilea de funcționare, pentru tot anul școlar, pe motiv că infrastructura nu permite asigurarea condițiilor pentru învățământ „față în față”.

Cursuri faţă în faţă, în localităţile mai mici

Există însă şi situaţii fericite, în care 13 unități de învățământ din județ au solicitat și le-a fost aprobată trecerea din scenariul al doilea în scenariul întâi, după ce au făcut dovada că sunt asigurate toate condițiile pentru învățământul „față în față”. Acestea sunt: Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Medgidia, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu, Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai, Școala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, Grădinița cu Program Normal Pecineaga, Grădinița cu Program Normal Vânători, Școala Primară nr. 2 Vânători, Școala Gimnazială nr. 3 Mangalia, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla și Grădinița cu Program Normal Tuzla.

„Vă reamintim faptul că, în acest moment, în alte cinci unități de învățământ este activat scenariul al treilea de funcționare. Este vorba despre Grădinița cu Program Normal și Prelungit «Colibri» Constanța (grupa mare și grupa mică), Liceul Teoretic «Ovidius» Constanța, Școala Gimnazială nr. 29 «Mihai Viteazul» Constanța (trei clase a III-a și o clasă a V-a), Școala Gimnazială nr. 8 Constanța (două clase a II-a) și Școala Gimnazială nr. 12 «B.P. Hașdeu» Constanța (o clasă a II-a)”, a explicat inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4267 secunde