Elevi din Medgidia, premiați la Tabăra de Robotică

Miercuri, 24 Iulie 2019
165
Trei elevi coordonați de prof. Gina Șerban au reprezentat, săptămâna trecută, echipa de robotică a Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia, la Tabăra Națională de Robotică de la Beclean. Cu această ocazie, elevii și profesorii au luat parte la o serie de cursuri de construcție robot, programare, proiectare 3D, management de echipă, comunicare, dezvoltare personală. După finalizarea competiției de robotică, s-a anunțat tema proiectului, care a fost realizat de fiecare echipă în parte și prezentat în ultima zi a taberei.


Potrivit directorului instituției de învățământ, Marius Furtună, pe lângă cunoștiințele acumulate, elevii și-au făcut prieteni noi, atât în cadrul cursurilor, cât și cu ocazia activităților recreative și a nelipsitului foc de tabără.


Organizatorii evenimentului, "Esentza Robotics" și "Nație prin educație" au avut ca scop pregătirea echipelor participante pentru următorul sezon al Competiției, "First Tech Challenge" - Campionatul internațional de robotică. 


Elevii care participă la programul "First Tech Challenge" dezvoltă abilități STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) prin construirea de la zero a unui robot funcțional și învață să practice principiile ingineriei, în timp ce învață valoarea muncii, inovației și lucrul în echipă. 
Pagina a fost generata in 0.2506 secunde