Elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile trec la cursuri online

Luni, 21 Septembrie 2020, 21:08
216
Două clase de elevi şi mai multe grupe de grădiniţă din municipiul Constanţa vor învăţa, de astăzi, timp de două săptămâni, numai în online. Schimbările sunt impuse de confirmarea mai multor cazuri de infecţie cu noul coronavirus în rândul elevilor şi al cadrelor didactice.

În cursul zilei de ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul George Niculescu, a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a V-a din Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a II-a din Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu” Constanța. Măsura a fost luată în urma confirmării a câte un caz de Covid-19 la elevi în fiecare unitate școlară și va fi valabilă până pe data de 2 octombrie. De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 3 pentru Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mică), după confirmarea unui caz Covid-19 la un cadru didactic.

Sunt însă şi veşti bune. Alte 7 unități de învățământ din județ (Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Grădinița cu Program Normal Mereni, Grădinița cu Program Normal Osmancea, Grădinița cu Program Normal Ciobănița, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu și Școala Primară Vadu) au trecut, începând de ieri, din scenariul 2 în scenariul 1, fundamentarea fiind asigurarea condițiilor pentru învătământ „față în față”, cu o rată a incidenței cumulate de 0 în ultimele două săptămâni. Modificarea scenariului de funcționare a fost avizată, în prealabil, atât de ISJ Constanța, cât și de DSP Constanța.

Vă reamintim faptul că, recent, au mai fost alte patru cazuri de trecere în scenariul 3 de funcționare, la Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare), Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța (trei clase a III-a), Școala Gimnazială nr. 8 Constanța (două clase a II-a).Pagina a fost generata in 0.2879 secunde