Elevi de la Liceul "Virgil Madgearu", specializați în Franța

390
Elevi de la Liceul

Articole de la același autor

Elevii și profesorii Liceului Tehnlogic "Virgil Madgearu" din Constanța au primit diplome pentru parcurgerea stagiului de pregătire practică, specializarea "Alimentație publică și turism", desfășurat în Centrul de Formare Profesională Montpellier - CFA Sete, din Franța.


Este vorba despre proiectul internațional "Jeuness III", derulat în perioada 2017 - 2019. 
Elevii din Constanța au avut ocazia de a se familiariza cu cultura gastronomică franceză, au făcut practică la agenți economici și au învățat și puțină franceză. 


În urma acțiunilor organizate de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Ministerul Educației Naționale și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, cu sprijinul Asociației franceze a liceelor cu filiera de formare în domeniul hotelier, alimentație publică și turism, acest proiect a demarat în iulie 2017, cu prilejul parteneriatului încheiat între Primăria Constanța și Regiunea Occitane din Franța. În proiectul pentru tineret III (2017 - 2019), sunt cuprinse unități de învățământ din orașe alese din România, Japonia, Brazilia, China și Maroc, care vor fi mobilizate cu această ocazie. 
"Mobilitatea internațională și schimburile cu parteneri străini care parcurg aceleași formări sunt o oportunitate excepțională de a valoriza competențele individuale ale elevilor. Această șansă acordată copiilor liceului nostru este rezultatul muncii în echipă din care fac parte profesori, inspectori de specialitate, agenți economici și reprezentanți ai primăriei din Constanța, echipă care a înțeles că acest proiect este unul profitabil din punct de vedere profesional și uman, care aduce pe termen lung un câștig de valoare în demersul nostru de a moderniza filierele de formare", precizează coordonatorul proiectului, prof. ec. Camelia Isabela Marcu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde