Elevi constănțeni și bucureșteni desenează în culorile prieteniei

229
Elevi constănțeni și bucureșteni desenează în culorile prieteniei - eleviconstanteni-1638212217.jpg

Articole de la același autor

Peste 480 de elevi din clasele primare ale Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța s-au alăturat proiectului „Culorile toamnei”, la propunerea Școlii Speciale Nr. 1 din București. Generoasa inițiativă are ca scop integrarea a 50 de copii cu vârste între 7 și 17 ani, cu cerințe educative speciale, în activități didactice alături de elevi din școlile de masă, într-un efort dublu: integrare și luptă împotriva discriminării de orice fel, pe de o parte, cultivarea empatiei, a sensibilității și a spiritului civic, pe de altă parte.

Elevii constănțeni, coordonați de prof. înv. primar Paula Tatu și Alina Nedelcu, directorul adjunct al instituției constănțene, au primit cu inima deschisă propunerea de a petrece timp în compania altor copii, de a intra într-un dialog sincer, chiar dacă la distanță.

Activitatea s-a desfăşurat online, la finele săptămânii trecute, şi a avut ca subiect jocuri de toamnă. Alături de copiii din cele două școli partenere au fost și elevi voluntari de la Colegiul Național „George Coșbuc” din capitală. Aceștia au realizat și prezentat materiale interactive și au sprijinit elevii în derularea activității.

Cuvintele-cheie ale acestei întâlniri au fost „prietenie”, „joc”, „speranță”. „Școlarii constănțeni au intrat într-o lume nouă, lumea în care, ca într-o poveste cunoscută, un ochi râde, altul plânge, de multe ori, și au încercat să aducă bucurie, zâmbet și speranță copiilor încercați. La rândul lor, s-au hrănit din optimismul acestora, din dorința de a arăta lumii cât sunt de frumoși copiii de pretutindeni și au înțeles că nimic, de fapt, nu ar trebui să ne separe”, a precizat prof. Veronica Hagi, consilierul de imagine al Şcolii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa. Parteneriatul educațional va continua și în luna decembrie cu activități dedicate sărbătorii Nașterii Domnului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4662 secunde