Elev constănţean, admis la Universitatea Cambridge

1416

Articole de la același autor

Un licean din Constanţa a fost admis la Universitatea Cambridge, una dintre cele mai bune instituţii de învăţământ superior din întreaga lume, şi renumită pentru examenele sale de admitere dificile şi neconvenţionale. Alexandru Gîrban este elev la Liceul Internaţional de Informatică şi a adunat, în ultimii ani, numeroase premii la diverse olimpiade, concursuri, competiţii naţionale şi internaţionale de matematică.

Alexandru este un elev competitiv și ambițios, și-a descoperit pasiunea pentru matematică la vârsta de opt ani, când a început să rezolve probleme din curiozitate, iar mai apoi a devenit pasionat de știința și tainele necunoscute ale matematicii care i-a adus premii importante. Din gimnaziu participă la diverse concursuri. În clasa a V-a, s-a calificat la Olimpiada Natională de Matematică, unde a obținut o medalie de bronz, iar în clasa a VI-a s-a calificat la Olimpiada Naţională de Informatică, pentru ca în clasa a VII-a să obțină medalia de aur la faza națională a Olimpiadei de Matematică, cu un scor perfect. Începând cu clasa a VIII-a, a participat în loturile de juniori şi seniori la matematică în mai multe concursuri internaționale şi a câştigat medalia de argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, două premii la Olimpiada de geometrie Sharygin și două mențiuni onorabile la Romanian Master of Mathematics. La Olimpiadele naționale de matematică din clasele a IX-a și a X-a s-a situat printre primii patru elevi, obținând încă două medalii de aur.

Din clasa a IX-a a publicat numeroase articole și probleme în concursuri și reviste matematice din România, Statele Unite și Regatul Unit. De asemenea, în 2020, a participat la cursul de criptografie din cadrul taberei de vară a Stanford University, iar în toamna anului 2021 urmează să țină o prelegere la cercul de matematică al University of California, Fullerton, precum și un curs de vectori pe platforma Upper School, destinat elevilor de clasa a IX-a dornici de performanță.

La baza acestor performanțe școlare extraordinare se află, însă, o muncă titanică și multe sacrificii. Puterea de muncă, răbdarea, susținerea și încurajările profesorilor, colegilor și familiei, mereu l-au însoțit în obținerea unui palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3447 secunde