Ei sunt oamenii de știință ai viitorului

805
Ei sunt oamenii de știință ai viitorului - licdecebal3-1318439838.jpg
Elevii și profesorii Liceului Teoretic "Decebal" din Constanța pasionați de spațiul cosmic au răspuns invitației Agenției Spațiale Române de a participa la ediția din acest an a Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, care a avut ca temă "50 de ani de zbor spațial cu echipaj uman".
Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic este o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei, precum și a contribuțiilor acestora la îmbunătățirea condiției umane. Adunarea Generală a ONU a declarat, în anul 1999, ca acest eveniment să aibă loc în fiecare an, între 4-10 octombrie, sărbătorind astfel lansarea, pe 4 octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, care a deschis calea explorării spațiului cosmic și semnarea, la 10 octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guvernează activitățile statelor în explorarea pașnică a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești.
În acest context, elevi ai claselor a VIII-a, a IX-a și a X-a de la Liceul Teoretic "Decebal" Constanța, în colaborare cu elevi ai clasei a IV-a de la Școala nr. 24 "Ion Jalea" Constanța,
s-au implicat în explorarea spațiului cu ochii minții, realizând o serie de activități cu tema "Viața în Univers" și care au constat într-o expoziție de desene și postere, un concurs de prezentări multimedia și un concurs de eseuri și poezii.
"Imaginația și inventivitatea participanților, ca și entuziasmul lor în a surprinde frumusețea spațiului cosmic ne îndreptățesc să credem că printre aceștia se numără și câțiva dintre oamenii de știință ai viitorului", a declarat, pentru "Cuget Liber", consilierul de imagine al Liceului "Decebal", prof. Adriana-Roxana Chiratcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6892 secunde