Ei sunt câștigătorii concursului GRATUIT "Tomis"

1494
1
Ei sunt câștigătorii concursului GRATUIT
Sâmbătă, 15 decembrie, 873 de elevi s-au prezentat pentru a-și testa nivelul de cunoștințe la matematică în cadrul primei ediții a concursului județean GRATUIT "Tomis", programat pentru clasele V-VIII și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 

Peste 100 de cadre didactice au supravegheat GRATUIT în școlile gimnaziale "Dimitrie Cantemir", "Remus Opreanu", "Mihai Viteazul" și Liceul Teoretic "Decebal" din municipiul Constanța, iar în județ, în sectoarele metodice ale disciplinei matematică din Năvodari, Mangalia, Cernavodă și Medgidia buna desfășurare a acestui concurs.

Astăzi, între orele 11 și 13, sunt așteptate contestațiile, urmând ca, la ora 15, să se întrunească și comisia de analizare a acestora. Cel mai probabil până miercuri, 19 decembrie, vom afla când este programată festivitatea de premiere, care va consta în înmânarea de diplome, că doar, deh, de la un concurs GRATUIT nu pot apărea premii. Cert este că inspectorul general a promis că va exista câte un singur premiu I, II și III. Rămâne de văzut dacă în clasamentul general sau pe clase.

Tot sâmbătă, dar târziu în noapte, au fost afișate pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Constanța rezultatele atât pe cele patru centre din municipiul Constanța, cât și pentru cele două din județ, respectiv Mangalia și Medgidia.

Maximum de puncte - 100 au fost obținute de elevii clasei a V-a Edis Memiș, de la Liceul Teoretic "Traian", profesor Alina Dermengiu, respectiv Alexandru Stoica, de la Liceul Teoretic "Ovidius", profesor Mirela Dănilă. Performanță care îi îndreptățește pe specialiștii în matematică să declare că cei doi ar putea deveni viitorii reprezentanți ai Constanței la Olimpiada Națională de Matematică.

În centrul Medgidia, maximum de puncte, respectiv 75, au fost obținute tot de elevii de clasa a V-a Dragoș Cioată (Școala Gimnazială "I.L. Caragiale") și Anca Nechita (Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși"), iar în centrul Mangalia, eleva de-a V-a Teodora Balaur, de la Școala Gimnazială "Gala Galaction" (profesor, Ion Gogoașă), a obținut 95 de puncte.

După cum am aflat, subiectele au fost gradat concepute, respectiv de nivel mediu, standard și avansat, astfel încât copiii să nu plece dezamăgiți, cum s-a întâmplat la olimpiade, că au dat foaia goală.

Etapa județeană este programată pe 2 februarie 2013, în municipiul Constanța. 

Comentează știrea

tudor
17 decembrie 2012
un inceput, daca face si urmatoarea etapa este un lucru foarte bun.

Am doi copii si ma cam saturasem de aiurelile alea de concursuri mai ales la gradinita. unde sunt cele mai mari excrocherii, sau erau. Bravo pentru initiativa celui care s-a apucat de asta. Felicitari pentru toti profesorii care au muncit. Sa vedem mai departe daca vor continua tot asa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9454 secunde