Eforie Colorat - Intervenţie culturală. Artă şi grijă pentru mediul înconjurător

609
Eforie Colorat - Intervenţie culturală. Artă şi grijă pentru mediul înconjurător - eforiecolorat-1627581522.jpg

Articole de la același autor

Atmosfera şi peisajul din cea mai veche staţiune de pe litoralul românesc, Eforie Sud, sunt pe cale de a fi schimbate. Asociația Forumul Artelor Vizuale lansează „Eforie Colorat - Intervenție culturală”. Este vorba despre un demers artistic şi ecologic menit să îmbine grija pentru mediul înconjurător cu pasiunea pentru artă şi ce-i frumos.

Astfel, în data de 4 august, va fi organizată o acțiune ecologică de tip performance, în cadrul căreia se vor igieniza plaja și faleza orașului Eforie. O parte din deșeurile colectate vor fi reciclate și transformate în obiecte decorative în cadrul unui workshop susținut de artiștii Dan și Lia Perjovschi, în data de 5 august. Trei dintre obiectele create în cadrul acestui atelier, vor fi premiate și expuse timp de 30 de zile în incinta grădinii de vară Cinemascop, iar, în luna noiembrie 2021, în cadrul galeriei Etaj artist-run Space din București. Înscrierile pentru ambele evenimente se vor face online, în perioada 22 iulie - 3 august.

O altă parte din deșeurile colectate va deveni material pentru sculpturi realizate de artiști plastici. Acestea vor fi ulterior amplasate în spațiul public, în orașul Eforie. De asemenea, pereții Grădinii de Vară vor fi decorați de două picturi murale având ca temă impactul omului asupra naturii. Acestea vor fi realizate de un artist român și un artist de origine cehă. Toate aceste activități sunt deschise publicului larg, care, în perioada 1 - 12 august, poate urmări întreg procesul de creație.

„Ne-am dedicat activitatea protejării patrimoniului cultural național, material și imaterial, și astfel am reușit să readucem la viață un spațiu aflat în ruină, Grădina de Vară Cinemascop. Aici se desfășoară zilnic evenimente, pe toată durata sezonului estival, facilitând astfel accesul la cultură și valorificarea spațiului la potențial maxim prin organizarea de proiecții cinematografice, spectacole de teatru, expoziții de artă contemporană, tururi despre istoria orașului, concerte, workshop-uri, dezbateri și alte programe culturale. Ne dorim ca prin proiectul «Eforie Colorat - Intervenție Culturală» să atragem atenția asupra efectelor devastatoare pe care poluarea le are asupra mediului înconjurător și să readucem în Eforie Sud, o parte din suflul cultural pe care această stațiune l-a avut la începutul secolului XX și care acum suferă, ca tot litoralul românesc, de o lipsă acută de spații și evenimente cultural-artistice”, explică Oana Jindiceanu, reprezentantul Eforie Colorat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4066 secunde