Eden Mamut, ales secretar general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră

326
1
 

În organizarea Rețelei Universităților de la Marea Neagră, a Rețelei Mediteraneene a Școlilor de Inginerie, a Comunității Universităților Mediteraneene și a Inițiativei "Academic Impact" a ONU, recent, la Tirana, s-a desfășurat Forumul pentru cooperare inter-universitară pentru pace și bunăstare în zona Mediteranei și a Mării Negre. Forumul a reunit rectori și reprezentanți ai comunității academice din Albania, Serbia, Franța, Italia, Maroc, Israel, Azerbaidjan, Ucraina, Turcia și România.

În cadrul activităților Forumului, a fost organizat Congresul RUMN și a X-a sesiune a Conferinței Rectorilor de la Marea Neagră, prilej cu care a fost evaluată activitatea desfășurată de RUMN în perioada 2010 - 2012 și s-au stabilit prioritățile pentru perioada 2012 - 2014. Astfel, rectorii universităților membre au convenit ca să întărească cooperarea în direcția cercetării de înaltă performanță, în implicarea universităților în proiecte care să genereze noi locuri de muncă și în promovarea cooperării mai strânse cu comunitățile locale și mediul de afaceri.

Conferința Rectorilor de la Marea Neagră l-a ales pe acad. Jorgaq Kacani, rectorul Universității Politehnice din Tirana, în funcția de președinte al RUMN pentru mandatul 2012 - 2014.

De asemenea, Conferința Rectorilor de la Marea Neagră, care reprezintă Adunarea generală a RUMN, l-a ales pe prof. univ. dr. ing. Eden Mamut în funcția de secretar general al RUMN pentru mandatul 2012 - 2014.

RUMN reprezintă una din cele mai importante contribuții românești la cooperarea din zona Marii Negre. În prezent, RUMN este o organizație care reunește 117 universități membre din cele 12 țări membre ale Cooperării Economice de la Marea Neagră. 

Comentează știrea

MorrisLet
25 decembrie 2022
MorrisLet

http://hydroxychloroquinex.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4063 secunde