E jale printre elevi! Bacul se va da la Constanța în clase Big brother

1618
8
E jale printre elevi! Bacul se va da la Constanța în clase Big brother - camerevideo-1335448786.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă asumarea responsabilității că Bacalaureatul din acest an va fi la fel de corect ca cel de anul trecut, ministrul Educației Cătălin Baba anunță că elevii din toate centrele de examen vor fi supravegheați video.

Anul trecut, despre procentul de aproape 60% promovabilitate în județul Constanța s-a comentat că ar fi fost înlesnit și de faptul că nici jumătate din centrele de examen nu au dispus de camere video.

Până la ora actuală, situația se păstrează, din cele 21 de centre de examen pentru Bacalaureatul 2012, doar șase fiind dotate com-plet cu supraveghere video. Aces-tea sunt Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Colegiul Național de Arte "Regina Maria", Colegiul Co-mercial "Carol I", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Teoretic "Ovidius" și Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza".

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat unităților de învățământ desemnate a fi centre de examen să raporteze "până cel târziu în data de 5 mai 2012 reali-zarea acestei dotări. Raportul se va depune la registratura ISJ, având semnătura directorului și ștampilă".

Suntem convinși de faptul că este imposibil de respectat acest termen, dar până la prima probă de pe 11 iunie mai e destul timp.



"Nu este o investiție mică!"


Cel mai mare centru de examen este cel de la Grup Școlar "Ion Podaru" din Ovidiu, unde sunt arondate șapte unități de învățământ. Directorul prof. Mihaela Popovici a declarat pentru "Cuget Liber" că a fost trimisă o adresă către Primăria Ovidiu, care la rândul ei a primit și de la Inspectoratul Școlar o solicitare.

"Rămâne de văzut cum vom putea rezolva această problemă. Cu părinții avem un protocol pentru asigurarea pazei în unitate și abia reușim să strângem banii, așa în-cât nu cred să fie posibilă această dotare cu sprijinul lor. Mai ales că nu este o investiție mică. Ne tre-buie pentru cel puțin 26 de clase unde se va desfășura examenul", a declarat aceeași sursă.

Anul trecut, la Grup Școlar Ostrov au fost cele mai mari probleme, numeroși absolvenți fiind scoși din examen. Deși nu este centru de examinare, cei aproape 200 de bacalaureați urmând să susțină probele scrise la Cernavodă, directorul prof. Mioara Ivanov afirma că sunt necesare 10 camere de supraveghere inclusiv pentru structura Almalău, pentru a nu mai fi deplasați elevii de acolo în alte unități. "Avem deocamdată patru camere, dar doar pe holuri și ar mai fi necesare în sălile de clasă și în cancelarie", a declarat prof. Ivanov.

Întrebată cum vede Inspectoratul Școlar ieșirea din această situație deloc comodă, prof. Maria Moga, consilier de imagine ISJ Constanța, a declarat că s-au înaintat adrese de solicitare și către consiliile locale și către Consiliul Județean Con-stanța. "E adevărat că am rugat directorii unităților de învățământ să se descurce din resurse proprii, dar acolo unde nu se va putea vom interveni. Termenul trimis de Inspectorat nu este ultimativ. Până la urmă procurarea și montarea unor camere de supraveghere nu poate să dureze mai mult de o săptămână", a conchis prof. Moga.

Așteptăm cu interes să vedem până la urmă ce soluție va fi găsită, ținând cont de stringența situației.

Comentează știrea

8 aprilie, 23:46. TatalluiGarfield*motanu Asa sunteti toti cei care votati o leguma drogata, analfabeti.
26 aprilie 2012
8 aprilie, 23:46. TatalluiGarfield*motanu Asa sunteti toti cei care votati o leguma drogata, analfabeti.

8 aprilie, 23:46. TatalluiGarfield*motanu Asa sunteti toti cei care votati o leguma drogata, analfabeti.

Lite
27 aprilie 2012
kjh

De ce sa fie jale??? Asa trebuie sa fie intr-o tara normala, sa trecem prin viata FARA SA FURAM!!! Nu va mai plangeti ca idiotii ca sunteti furati de conducatori, cand marea majoritate ati furat inca de cand ati fost copii. Romania = stat bananier unde furtul se invata de copil. Invatati-va copii sa ia note pe bune fara sa copieze la scoala, r3tardatilor.

anonimus
27 aprilie 2012
kjh

unde naiba ati vazut camere la Carol???????de 3 ani se strang bani de la elevi pt camere si nici acum nu exista ! poate pt camerele de acasa.......

Răspuns la: kjh
Adăugat de : Lite, 27 aprilie 2012
De ce sa fie jale??? Asa trebuie sa fie intr-o tara normala, sa trecem prin viata FARA SA FURAM!!! Nu va mai plangeti ca idiotii ca sunteti furati...
criss
27 aprilie 2012
asa e

exact, foarte bine punctat. pe vremea noastra scoala era luata mai in serios ca acum...

Răspuns la: kjh
Adăugat de : Lite, 27 aprilie 2012
De ce sa fie jale??? Asa trebuie sa fie intr-o tara normala, sa trecem prin viata FARA SA FURAM!!! Nu va mai plangeti ca idiotii ca sunteti furati...
adevar graieste
27 aprilie 2012
e jale,nu se mai poate fura

ne plangem ca tindem spre o scara de valori normala nu bazata pe furt,salut si initiativa de a da examen de trepta la admitere, nu sa iti ia fata fata sefului de post ,fata popii baiatul secretarei de la primaria din cucuiata din deal,care chiar daca sunt imbecili au 10 ca sunt oficialitatile satului si exemplele pot continua,e bine sa isi poata d

masina cu soldati
2 mai 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Flory
14 mai 2012
Cred ca trebuie sa stie lumea..

Danut Epure, impreuna cu Zaharia (prof IT) = mafia cersetoare de spaga din Universitatea Ovidius Constanta. Cu o nerusinare izbitoare, inaintea examenelor, acesti indivizi cer spaga elevilor, prin intermediul secretarelor si al seminaristilor. Este uimitor, te mira, crezi ca scriu acest mesaj drept propaganda ori ca bat campii? Intreaba toti absolventii din 2000 incoace despre aceste doua personaje caracteristice ale coruptiei academice si te vei convinge. Inainte de examene, siruri de elevi se inghesuie pentru a da spaga acestor elemente abjecte ale invatamantului. Cel putin la Zaharia, coada se intindea de la etajul 5 pana la 7. Incredibil, dar adevarat.. si TESTAT! Pe langa aceste aspecte, de plagiat si copiat sa nu mai vorbim. Pe site-ul universitatii exista documente virtuale incarcate sub semnatura Dănuț Epure, care sunt scrise intr-o engleza de 2 lei, timp in care individul se da 'expert' in academia internationala. Este patetic, nu expert. Iar sa nu mai zic ca afemeiat e la maxim, nu e un singur caz in care fetele l-au denuntat la politie. In schimb, e smecher, ca si Mazare. Nu pateste nimic. Astia ne conduc, datorita lor suntem vazuti precum tiganii.Cu respect, o fosta absolventa la Finante-Banci, careia i s-a cerut spaga. Recunosc, mi s-a cerut spaga. Trist, dar asta este adevarul.

Mardare
14 mai 2012
Pt. Crina de acum 2 zile

primarul are sida.. asa si? Radu Mazare este intradevar infectat de 8 ani, iar viata ii este oricum limitata. Vai ce stire noua. O stie si Nicusor Constantinescu, insa totul este tinut evident sub tacere, in mare din motive politice. Oricum asemenea lucruri nu se dau public, cu una cu alta. Uitati-va la fata lui de aproape si la structura epidermei. Este primul lucru dupa care poti sa iti dai seama de starea agravata in care se afla Radu. Pielea sa este scorojita, edilul folosind machiaj si fond de ten pentru a-si cosmetiza semnele de deteriorare fizica, din ce in ce mai vizibile. De asemenea, boala ii determina o slabire continua a organismului si o pierdere in greutate accentuata. Uitati-va la picioarele sale, vor ajunge treptat piele si os. Iar asta nu e de ras. Omul trebuie sa se tina de sport si sa aiba o nutritie extrem de echilibrata. Acum cativa ani de zile, aparusera zvonuri in media ca Mazare ar fi fost in Brazilia sa-si schimbe ficatul. S-a facut o gramada de zarva mizerabila si galceava propagandista, insa nimic nu a fost clarificat. Acum insa s-a aflat ca el de fapt fusese atunci la clinica din Sao Paulo, unde i-a fost detectata maladia si unde se deplaseaza periodic pentru control. Asta ca sa nu mai vorbeasca lumea despre faptul ca ar avea afaceri ilegale si hoteluri de lux in Brazilia. De asemenea, in Madagascar exista o clinica vestita izolata de mass-media, subventionata de rusi si chinezi, pentru research-ul evolutiei si tratamentul bolii. Mazare a devenit astfel interesat de institutie, unde isi face tratamente si proceduri pentru incetinirea procesului. Asadar, sa nu mai fim rai totusi. Omul chiar se lupta cu viata. El nu merge acolo in vacante sau pentru distractie, ci pentru tratament. Iar ca primar a fost bun, chiar daca nu i-au iesit toate cele planificate si in pofida faptului ca este criticat non-stop. Fiti sinceri cu voi si uitati-va la oras si cate s-au facut in mandatul sau. Care alt primar a mai ajutat batranii ca el? Hai sa incercam sa nu mai judecam omul cu una cu doua, caci fiecare este cu necazurile sale in viata. Iar boala sa nu este motiv de gluma. Sida nu iarta..

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Aprilie 2012
Stire din Fun : Eterna și fascinanta Românie / Video
Sâmbătă, 31 Martie 2012
Stire din Fun : Top 10 cele mai amuzante faze / Video
Pagina a fost generata in 0.5105 secunde