Dumitru Lupu, Liviu Manolache și Gheorghe Ungureanu - decorați de președintele Băsescu

1075
9

Articole de la același autor

După ce, vineri, 24 ianuarie, la Opera Comică pentru Copii din București, a avut loc Gala Premiilor Forumului Muzical Român, prilej cu care au fost premiați și trei cunoscuți oameni de cultură constănțeni, luni, 27 ianuarie, președintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul de decorare a mai multor oameni de cultură. Astfel, în semn de apreciere pentru talentul și dăruirea cu care s-au ilustrat în viața ar-tistică din ultimele decenii, îndeosebi prin promovarea  unei educații artistice de calitate în rândul tinerelor generații, pre-ședintele Traian Băsescu a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, Categoria B - "Muzică", pentru prof. univ. dr. Grigore Con-stantinescu, președinte al Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România "Mihail Jora", precum și al Forumului Muzical Român, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, Categoria F - "Promovarea culturii", pentru Smaranda Oțeanu-Bunea, compozitor și critic muzical, director fondator al Operei Comice pentru Copii, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzică", pentru conf. univ. dr. Dumitru-Mitică Lupu, compozitor, și Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria F - "Pro-movarea culturii", pentru lect. univ. Liviu Manolache, actor și regizor, director general al Festivalului de Creație și Inter-pretare "Mamaia Copiilor" și pentru Gheorghe Ungureanu, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța. 
Decorarea a fost făcută la propunerea Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România și a Forumului Muzical Român.


Comentează știrea

admirator
29 ianuarie 2014
bravo Liviu!

la mai multe onoruri!

un cunoscator
29 ianuarie 2014
ce rusine

Când se amestecă politica și cultura iese ceva ciudat un monstru. Să dai în Constanța importanță culturală unui amărât de administrator de Casă de cultură a ...sindicatelor este o mare eroare. Acolo nu se întâmplă nimic remarcabil din punct de vedere cultural. O sală mizerabilă cu o scenă imensă total nepotrivită pentru gesturi culurale, unde au loc întâmplător tot felul de improvizații tetrale foarte scumpe și uneori de prost gust. Un fost gestionar de legume fructe ajunge să ia un premiu cultural de la președintele Băsescu doar în glumă sau ca să vedem noi unde a ajuns Constanța, cât de jos.

Tot un cunoscator
30 ianuarie 2014
pentru un cunoscator

Daca tu consideri ca piesele prezentate de Teatrul National Bucuresti, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie sunt improvizatii teatrale, ma indoiesc de cat de cunoscator esti! Adica, un Florin Piersic, un Radu Beligan, un Dan Puric, un Horatiu Malaele etc. sunt niste non valori care vin pe scena Casei de Cultura sa presteze in fata unor sali pline de "nescoliti". Bravo tie! Noroc cu tine!

Una
30 ianuarie 2014

La Casa de Cultura vin spectacole numai de la teatrele din Bucuresti....unde ai vazut tu improvizatii teatrale de prost gust ??!! Oare esti atat de prost sa nu intelegi o piesa de teatru , cunoscatorule ! Mergi la tearul din Constanta si vezi piese de 15 lei si taci dracu din gura !

un cunoscator
30 ianuarie 2014
jalnic

Păi, deși văd că ai un limbaj de casa de cultură, încerc să te lămuresc. Ai acum acolo două spectacole mari Take Ianke și Cadîr în regia marelui Dan Ana (un actor) cu Ioan Gyuri Pascu( care nu e actor) în rol principal și Triunghiul femeilor cu marele regizor Rodica Popescu Bitănescu de la ( cred că e o glumă) Teatrul Tineretului. Ce o fi aia ...

un cunoscator
30 ianuarie 2014
una e una alta e alta

Spectacolele astea merg prin toată țara și gazdele nu mai primesc meritul cultural de la Președinte .

Răspuns la: pentru un cunoscator
Adăugat de : Tot un cunoscator, 30 ianuarie 2014
Daca tu consideri ca piesele prezentate de Teatrul National Bucuresti, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie sunt improvizatii teatrale, ma indoiesc...
Una
30 ianuarie 2014
cunoscator

Limbaj de casa de cultura ??? Esti vreun angajat de stii atat de bine limbajul celor de acolo !??

Mihai
30 ianuarie 2014
Hai sa ma amestec si eu!

Pai in ziua de azi este mai usor sa vezi paiul din ochii altuia decat barna din ochii tai. Este mai bine sa criticam decat sa facem treaba. Eu unul sunt multumit de piesele si concertele pe care le-am vazut in Casa de Cultura. La romani este regula generala: orice face altul nu este bine. Asa ca, drag cunoscator, da-i inainte cu critica.

un cunoscator
30 ianuarie 2014
ca la sindicat

De ce nu vă referiți la ce am scris și bateți câmpii de la ...taci dracu din gură la...drag cunoscător. Puteți să faceți ce vrei voi la această casă de cultură a voastră. Eu nu înțeleg de ce vă dă Președintele meritul cultural ?!? Ce faceți voi acolo e cultură( ?!?...) că aveți cercuri de mandolină și de dans modern. Era să uit și Bingo și PRIDE...

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Traian Băsescu, vizită în Israel
Pagina a fost generata in 1.2983 secunde