DSP decide redeschiderea cursurilor acolo unde au fost suspendate temporar

Marţi, 01 Septembrie 2020, 16:32
155
Redeschiderea cursurilor școlare pentru clasa/unitatea de învățământ unde au fost suspendate temporar din cauza noului coronavirus va fi decisă de către Direcția de Sănătate Publică județeană, cu avizul prealabil al Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prevede Ghidul pentru învățământul primar elaborat de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, informează Agerpres.ro.


Potrivit documentului, în funcție de situația epidemiologică la nivel județean, DSP județeană poate decide prelungirea perioadei de suspendare temporară a cursurilor unei clase/unități de învățământ.


"La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire de COVID-19 într-o clasă din unitatea de învățământ - se suspendă cursurile școlare ale clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situația în care într-o sală de clasă își desfășoară cursurile școlare 2 clase (dimineața, respectiv după-amiaza), se vor suspenda cursurile doar pentru clasa în care a fost confirmat cazul COVID-19. La apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite, se suspendă cursurile școlare ale unității de învățământ pe o perioada de 14 zile, de la data la care a debutat ultimul caz", prevede documentul.


Totodată, acolo unde procesul instructiv-educativ se desfășoară în schimburi, este necesară o pauză de 1-2 ore între schimburi, pentru realizarea curățeniei, dezinfecției și aerisirii spațiilor. 


Pagina a fost generata in 0.806 secunde