„Drumurile de ieri” ale dr. Octavian Unc, lansate la Biblioteca Judeţeană Constanţa

396
„Drumurile de ieri” ale dr. Octavian Unc, lansate la Biblioteca Judeţeană Constanţa - lansareunc-1628189388.jpg

Articole de la același autor

Au trecut câteva luni de la decesul renumitului medic chirurg Octavian Dumitru Unc, care a lăsat un gol imens în sufletul celor care l-au cunoscut. Pentru că nu a mai apucat să îşi lanseze ultimul volum de poezii, „Drumuri de ieri”, acum, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează vineri, 6 august, de la ora 17.00, o lansare de carte în memoria sa.

Remarcabil chirurg în slujba comunității, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, Octavian Dumitru Unc și-a descoperit mai târziu vocea lirică, dar suficient, însă, pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean. Volumul este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momentele privilegiate pe care le constituite fiecare poezie în parte.

Cartea va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, realizat de către Geo Dobre, și de un moment muzical de înaltă ținută, oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton).

Evenimentul face parte dintr-o serie de lansări de carte care vor avea loc pe tot parcursul anului, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4523 secunde