"Dovlatov", pe marile ecrane, la Cityplex Tomis Mall

300

Articole de la același autor

Constănțenii vor avea ocazia de a viziona, săptămâna aceasta, la Cinema Cityplex Tomis Mall, pelicula "Dovlatov", un film premiat cu două trofee la Berlin, anul acesta. Filmul va rula după următorul program:

- vineri, 15 iunie, și de marți, 19 iunie până joi, 21 iunie, la ora 21.15;

- sâmbătă, 16 iunie, și duminică, 17 iunie, la ora 17.30.

Potrivit reprezentanților cinematografului, "Dovlatov" este cel mai nou film al lui Alexey German Jr., care și-a îndreptat pentru prima dată camera de filmat asupra orașului său natal, Leningrad (Sankt Petersburg), pentru a ilustra viețile tinerilor scriitori sovietici Serghei Dovlatov și Iosif Brodski și ale altor artiști reprimați în anii ’70.

Altfel spus, "Dovlatov" urmărește șase zile din viața renumitului scriitor Serghei Dovlatov, a cărui viziune satirică depășea constrângerile Rusiei Sovietice în urmă cu 48 de ani. Împreună cu poetul și prietenul său Iosif Brodski, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care nu vor scăpa ulterior odată decât cu emigrarea în Occident. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.461 secunde