Două săptămâni la şcoală, două săptămâni acasă! Ce părere aveți?

1215

Articole de la același autor

Elevii ar putea merge la şcoală, pentru cursurile faţă în faţă, timp de două săptămâni, după care, alte două săptămâni, vor participa, de acasă, la cursurile online. Noul program a fost sugerat de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, ca urmare a numărului mare de cazuri COVID-19 depistate, în ultima perioadă, inclusiv la elevi şi profesori.

Conducerile unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa analizează o nouă organizare a programului cursurilor în scenariul al doilea, hibrid, alternativ la clasă şi online. Inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că ISJ Constanţa a primit o adresă de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa prin care se recomanda refacerea programului de o săptămână online, o săptămână la şcoală.

„Vă comunicăm recomandarea DSPJ Constanţa ca, pentru unităţile de învăţământ aflate în scenariul 2 de funcţionare, perioada între schimburile de elevi sau preşcolari să fie de 14 zile (2 săptămâni), în vederea asigurării izolării persoanelor posibil infectate pe perioada maximă de incubaţie a bolii. Vă rugăm să difuzaţi această informaţie în toate unităţile de învăţământ aflate în scenariul 2”, precizează directorul executiv al DSP Constanţa, Cristina Schipor.

Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa interpretează recomandarea transmisă de DSP ca făcând referire doar la unităţile de învăţământ din localităţile unde rata incidenţei cazurilor este ridicată. „Iniţial, a fost o solicitare verbală, referindu-se strict la unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa. Comunicarea ulterioară şi adresa transmisă pe 2 octombrie a extins mesajul, făcând referire la întreg judeţul. Consider, însă, că DSPJ se referă la unităţile de învăţământ care vor avea organizată activitatea în scenariul al doilea din cauza ratei incidenţei cumulate, nu şi la cele care au adoptat scenariul 2 din cauza infrastructurii şi a resurselor, deoarece perioada maximă de incubaţie – 14 zile – nu ar avea concludenţă, în aceste cazuri”, consideră şeful ISJ Constanţa, prof. Sorin Mihai.

Astăzi este liber

Aşa se face că, în situaţiile în care scenariul al doilea nu este impus de rata incidenţei cumulate, stabilirea cursurilor alternative de două săptămâni rămâne la latitudinea fiecărui manager de şcoală. Deocamdată, nicio unitate din municipiul Constanţa nu a anunţat modificarea programului. Iar săptămâna aceasta începe cu o zi liberă, prilejuită de sărbătorirea Zilei Educaţiei, şi stabilită ca fiind nelucrătoare, prin Contractul Colectiv de Muncă din învăţământul preuniversitar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.344 secunde