Două personalităţi marcante ale literaturii universale, evocate la Biblioteca Judeţeană Constanţa

429
Două personalităţi marcante ale literaturii universale, evocate la Biblioteca Judeţeană Constanţa - bibliotecajudeteana2-1633693316.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” Constanţa, în colaborare cu Institutul „Yunus Emre” organizează marţi, 12 octombrie, de la ora 17:00, în aula bibliotecii, conferinţa intitulată „Două personalităţi marcante în literatura universală: Yunus Emre şi Mihai Eminescu”. Evenimentul este realizat cu ocazia celei de-a 700-a aniversări a morţii poetului turc. Cu acest prilej, institutul organizează o conferinţă de comemorare a poetului Yunus Emre, dar şi a marelui poet român Mihai Eminescu. Organizatorii spun că de peste şapte secole, poetul turc şi versurile sale ocupă un loc important în inimile şi graiul oamenilor din lumea întreagă.

„El este un poet mistic, un mare reprezentant al religiei islamice, un derviş şi un călugăr musulman. Yunus Emre a transpus în versurile sale dragostea profundă faţă de divinitate. Totodată, este considerat fondatorul limbii turce vechi din Anatolia şi cel mai valoros reprezentant al ei. Desemnat de către George Călinescu drept poet naţional, Eminescu este, probabil, cea mai importantă şi prestigioasă figură a literaturii române, cu o operă literară care a marcat trecerea literaturii române la nivelul marii literaturii europene, validând posibilităţile de expresivitate a limbii române literare la modelarea căreia a contribuit în mod fundamental”, au declarat reprezentanţii bibliotecii. La eveniment vor lua cuvântul prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici şi Gülten Abdula-Nazare, scriitoare şi traducătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde