Două întreceri puternice la matematică

Vineri, 15 Februarie 2013, 16:28
540
Sâmbătă, 16 februarie, are loc etapa locală a Olimpiadei de Matematică, la care s-au înscris peste 2.000 de elevi, după cum ne informa prof. Daniela Bălănescu, inspector de specialitate matematică.


Elevii claselor a V-a și a VII-a vor susține proba la Școala Gimnazială nr. 8, cei din clasele a VI-a și a VIII-a se vor prezenta la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", iar liceenii se vor confrunta cu subiectele în băncile Liceului Teoretic "Traian".

Tot sâmbătă, 16 februarie, a fost programat și Concursul național de matematică aplicată "Adolf Haimovici".

Ieșean la origine, Adolf Haimovici a avut ideea inițierii acestui concurs, în urma unei dispute de idei în care a afirmat că elevii sunt egali chiar dacă dintr-un motiv sau altul sunt repartizați pe secții diferite, iar ei nu sunt apropiați suficient. Ideea unei forme de olimpiadă artificială pentru diverse secții ale învățământului îi apropie. Iașiul a încercat aceasta într-un concurs, inițial pe plan local, imediat după decesul matematicianului Adolf Haimovici, în anul 1993. O denumire corectă, deoarece contează ideea care l-a născut și ridicat. Din fericire, a mers bine pe plan local, pornind treptat, mai timid poate, și alte concursuri Adolf Haimovici locale. Așa că a apărut firească ideea de a renunța la denumirea de concurs local pentru a deveni concurs național.

În municipiul Constanța, elevii vor susține proba la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru".

În județ, centrele unde va avea loc olimpiada de matematică, vor găzdui și concursul "Haimovici.

Acestea sunt: Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, Liceul Teoretic "Carmen Sylva" Eforie Sud, Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Cobadin, Liceul Tehnologic "D. Hurmuzescu" Medgidia, Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cernavodă, Liceul Teoretic Băneasa, Școala Gimnazială nr. 2 Ovidiu, Școala Gimnazială "Grigore Moisil" Năvodari, Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" Hârșova, Liceul Teoretic Negru Vodă.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2096 secunde