La Casa de Cultură a Sindicatelor

Două evenimente impresionante la Constanța: Iris și Radu Beligan, pe aceeași scenă

284

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta a debutat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța cu un concert marca IRIS, trupă care, la ora la care citiți aceste rânduri, se pregătește să încheie turneul "Din nou împreună", care a cuprins 14 orașe din România, dar și Chișinăul.

Naționala de rock a României a venit la Constanța în formula care le-a adus dragostea a sute de mii de oameni, făcând astfel ca legenda Iris să se spună mai departe, dar din păcate în fața unui public nu atât de numeros pe cât se așteptau organizatorii.

Celebrul Cristi Minculescu declara: "E foarte reconfortant pentru mine să cânt din nou alături de o echipă de profesioniști desăvârșiți cum sunt Nelu Dumitrescu, Valter Popa, Boro și Relu Marin, să ducem împreună mai departe numele de IRIS, ca pe o flacără întreținută numai de voi!".

"Voi sărbători 100 de ani pe scena de la Constanța!"

Și dacă despre concertul Iris și atmosfera din seara de luni, 12 octombrie, pot povesti cel mai bine fanii înfocați ai rock-ului, în schimb despre cea de-a patra reprezentație a spectacolului "Egoistul", pe scena Casei de Cultură, se poate spune că emoția a cuprins sala.

Aplauzele necontenite de la finalul celor două ore de reprezentație au fost umila răsplată a publicului constănțean pentru prestația maestrului Radu Beligan, actor român care a intrat în Cartea recordurilor prin ambiția sa de a susține spectacole la impresionanta vârstă de 97 de ani.

Iar rolul de celebru dramaturg din "Egoistul", piesa testament a lui Jean Anouilh, pare a-i face mare plăcere maestrului, una dintre replicile de debut fiind interpretată cu vădit cinism… "Am să vă îngrop pe toți!". De altfel, cinismul este nota primordială și poate tocmai de aceea Radu Beligan se joacă cu replicile. De altfel, până la final, piesa conturează fidel destinul și filosofia de viață a unui om care a trăit dăruindu-se generos unei lumi prea puțin dispuse să-l înțeleagă.

Nu ascundem faptul că la finalul piesei mulți dintre spectatorii constănțeni erau uimiți de capacitatea de reținere, dar și de redare a nonagenarului actor, în ciuda neputinței fizice.

Și parcă intuind murmurul sălii, maestrul Radu Beligan i-a declarat lui Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură, că peste trei ani, când va celebra un secol de existență, va veni să sărbătorească alături de constănțeni, tot pe scenă.

Până atunci, însă, cei 97 de ani pe care îi va împlini pe 14 decembrie îi va sărbători anul acesta într-o dublă reprezentație la Teatrul Național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Iulie 2015
Stire din Monden : SCANDAL ÎN TRUPA IRIS!
Pagina a fost generata in 0.88 secunde