Două eleve de la Liceul "Carmen Sylva", la Școala de Vară de Științe și Tehnologie

348
Două eleve de la Liceul

Articole de la același autor

Două eleve de la Liceul Teoretic "Carmen Sylva" din Eforie Sud participă, în această perioadă, la Școala de Vară de Științe și Tehnologie de la Măgurele. 


Delia Ștefania Eremia și Alina Negraia, eleve în clasa a XI-a, se vor afla printre cei 60 de elevi care fac performanță în fizică și chimie, selectați la nivel județean, care au șansa să asiste la cursurile de la Măgurele. Pe perioada stagiului, aceștia vor construi un robot ca la NASA, o stație meteo care va măsura nivelul de poluare din școli, un microscop printat 3D și un perete inteligent folosit în agricultură sau la grădinărit. 


"Respiră - Învață - Măsoară - Împărtășește" este motto-ul sub care se vor desfășura, timp de două săptămâni, atelierele interdisciplinare ale celei de-a doua ediții a Școlii de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele. În perioada 24 august - 6 septembrie, institutele de cercetare de pe Platforma Măgurele și facultățile Universității din București vor găzdui ateliere ce vor viza, în special, studiul mediului, impactul activităților umane asupra schimbărilor climatice și asupra biosferei, dar și alte teme conexe. 


Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele oferă elevilor oportunități pentru a se familiariza cu domenii atractive și relevante, de a experimenta și a practica cercetarea științifică, lucrând la propriile proiecte de cercetare sub îndrumarea mentorilor în cadrul institutelor de cercetare de pe platformă sau în laboratoarele Universității din București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5049 secunde