Doliu la Universitatea "Ovidius". Profesorul Daniel Sărăcescu a murit

4352
15
Doliu la Universitatea

Articole de la același autor

Vestea că unul dintre fondatorii Facultății de Arte din cadrul Univer-sității "Ovidius" din Constanța - conf. univ. dr. Daniel Sărăcescu, a încetat din viață la vârsta de 50 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, a șocat vineri, 24 ianuarie, lumea culturală con-stănțeană.
Prof. univ. Daniela Hanțiu, decanul facultății, împietrită de vestea dispariției nu numai a unui bun coleg, dar și prieten, nu găsea cuvinte să-și exprime regretul, mai ales că în seara dinaintea dramei se întâlniseră la facultate și nici prin gând nu-i trecea că ar fi putut fi ultima lor conversație. 
Prof. univ. dr. Ion Bordeianu, rectorul interimar al Universității "Ovidius", declara pentru "Cuget Liber" că nu l-a cunoscut personal pe prof. Sărăcescu, dar știa de la co-legi că este un profesionist dedicat catedrei de pedagogie muzicală: "Toată Universitatea, întreg corpul profesoral este bulversat de această dispariție intempestivă". 
"Suntem dați peste cap. Ne-am întâlnit ieri. Regret profund dispariția unui coleg alături de care am fondat facultatea de arte în anul 1998, cu specializările pedagogie muzicală și teatru, iar în 1999 specializarea pedagogia artelor decorative", declara prof. univ. Da-niela Caruțiu care a adăugat: "Noi am fost un grup de colegi de la Liceul de Artă care am avut acest ideal. Daniel și Carmen Cristescu, sprijiniți de prof. Victor Rădulescu, directorul de atunci al liceului, am muncit la dosarul de înființare a fa-cultății, împreună cu Iancu Lucian, fost director al Teatrului de Stat, și regretata Diana Cheregi. Daniel era un om foarte voluntar, dăruit profesiei, un pianist foarte bun, care s-a dedicat planului profesional".
Prof. univ. Florența Marinescu: "Este o pierdere uriașă nu numai pentru familie, dar și pentru Universitate. Mă leagă de Daniel Sărăcescu foarte multe concerte și recitaluri pe care le-am susținut în calitate de parteneri și care s-au bucurat de un succes indubitabil. A fost pianist la clasa mea de canto și am pregătit împreună câteva promoții de studenți. Ca în orice instituție convulsiile tem-peramentale și conflictele nefericite separă unii colaboratori excepționali. Aș fi fost foarte fericită să-mi continui colaborarea cu el. Să-l odihnească Dumnezeu în pace!".
Printr-un comunicat remis de Biroul de presă al Universității "Ovidius", membrii corpului didactic și studenții, colegi și discipoli, îi aduc un respectos omagiu și își exprimă profundele regrete la dureroasa dispariție. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Un artist
25 ianuarie 2014
Codoleante

Pierdere maaare in lumea artistilor, fulgeratoare si nedreapta! Dumnezeu sa-l ierte! Mi-e jena sa citesc cine a putut semna mesajul de condoleante: unul care nu l-a cunoscut si "Zgirpturoaica Sefa" care i-a mancat nervii si zilele su balacarea-i caracteristica.Cum puteti doamna sa aveti impertinenta si nesimtirea sa transmiteti mesaje de condoleante, cand dvs i-ati pus bete in roate acestui om minunat??Nu va e jena? Nu aveti procese de constiinta ca si dvs ati grabit sfarsitul acestui om, prin comportamentul dvs de " mare diva" de 2 lei??? Daca tineti asa de mult la Dl Saracescu...sper sa va ia cat mai repede dupa el!!! RUSINE SA VA FIE nu lasati omul in pace nici in mormant!

viorela
25 ianuarie 2014
pierderea unui artist doare

Un om care a muncit mult in cadrul Facultatii de Arte a Universitatii Ovidius! Imi amintesc cum a fost destituit din functia de director numai ca nu il placea cineva care acum se afla la puscarie...moment in care probabil ca nu i-a fost usor .D-zeu sa il ierte!

Dulci
25 ianuarie 2014
Cata nesimtire!!!

Daca aveti putin respect pentru acest om minunat modificati reportajul si taiati vorbele false ale unei teroriste, ale unei javre ordinare care nu a facut altceva decat sa puna bete in roate sa jigneasca si sa faca tot ce ii sta in putinta ca sa impiedice orice proiect demarat se maestru .... Este o nenorocita care nu a stiut in ce mod sa il mai faca sa se enerveze.. Desii nu prea a avut sanse deoarece dumnealui era un om exceptional si nu judeca oamenii si nici nu punea la suflet toate latraturile unei javre ordinare.... "Dna" marinescu nu stiu ce inseamna regretul nici pentru cei decedati nici pentru vocile pe care le-a stricat sau pentru copii pe care i-a distrus psihic..... Faceti-va un bine si scoateti partea aia din reportaj.....

rata
25 ianuarie 2014
hopa !!!

Tot respectul pentru Dan Saracescu ca om si ca artist. Dumnezeu sa-l odihneasca ! Vis a vis de comentariile de mai sus.......nu este vorba de o ipocrita ce i-a pus bete in roate acestui om, ci de doua. Avem in "minunatul" articol de mai sus doua scursuri care au tupeul sa scrie ceva despre acest om. Sa va fie rusine "divelor" pentru tot ce ati gandit si facut rau fata de acest minunat om.

Claudiu
25 ianuarie 2014
trist

Intradevar este o veste soc ca a plecat dintre noi atat de tanar un profesor bun care a facut foarte multe pt facultatea de arte,, si ar fi facut si mai multe daca ar fi fost lasat. Acum se trezesc sa comenteze persoane care indirect, au de-a face cu tragicul eveniment.. si au tupeul sa-si exprime "regretele". In loc sa citesc un articol si sa mi amintesc de artistul si profesorul Daniel Saracescu, si sa-i transmit un gand bun, trebuie sa ma enervez,,cand citesc greseli gramaticale care nici pe facebook nu le gasesti, si comentarii cu regrete false de la persoane care nu aveau drept sa se exprime in legatura cu acest eveniment trist.

Dulci
25 ianuarie 2014
!!! PT REDACTIE!!!!

Simona Anghel trebuie demisa urgent! Fata asta habar n-are sa scrie... Si citeaza si scursurile Facultatii de ARTE mai putin dna. Decan care chiar avea o prietenie stransa cu maestrul..... Este jalnic sa gasesti asa un reportaj cu asa multe greseli atat gramaticale cat si morale ..... Ori o invatati sa scrie ori o dati afara... Nu e posibil ca decesul neasteptat al uni om de mare valoare sa fie luat in deradere...nu este momentul sa ne aratati cat de proaste sunt resursele umane pe care le aveti ... In loc sa il plangem pe maestru ne enervam pe un cotidian care nu-i in stare sa desemneze un reporter si un redactor competent pentru aceasta stire trista ...

Dan
25 ianuarie 2014
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Dragul nostru Prieten Daniel Saracescu este mai viu ca oricand si asa va ramane mereu. Doamnele despre care vorbim sunt moarte.

artist batran
25 ianuarie 2014
parvenitele

Parvenitele facultatii ar trebui macar acum sa se abtina de la orice comentariu! Mergi in lumina drag coleg!

Marinela Ionascu
25 ianuarie 2014
Dumnezeu sa-l ierte!

Ce OM, ce caracter, ce pianist, ce pianist corepetitor desavarsit, cata daruire si devotament in a lucra cu studentii, cu elevii. Multumim Dle profesor ca am avut ca invata de la DVS.Asemenea oameni ne sunt modele, nu CEA care semneaza cu nesimtire, cu zeflemea si in batjocura mesaje de condoleante. Jena sa-i fie.

Un indignat
25 ianuarie 2014
Nesimtitii fac declaratii la ziar!

Cele mai mari nenorocite sunt Carutiu si Marinescu! 2 jigodii care seamana ca doua picaturi de apa si care i-au mancat zilele si noptile lui Dan!!! Doua prefacute care probabil au zambit cand au aflat vestea disparitiei lui Dan! Chiar in ziarul vostru au aparut articole legate de problemele din facultate, asa ca mai bine stergeti comentariile acestor 2 tzoape!

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Stire din Sport : A murit Carmen Marinescu
Luni, 13 Ianuarie 2014
Stire din Sport : O să ne lipsești, Nea Iancule!
Pagina a fost generata in 0.5747 secunde