Doliu în muzica românească! Un mare artist s-a stins din viață

Miercuri, 10 Octombrie 2018, 17:12
1395
A murit Dragoș Vasiliu de la Mondial, unul din muzicienii de căpătâi ai pop-rockului românesc. Dragoș Vasiliu, care a făcut istorie cu Mondial, prima formație rock românească, s-a stins din viață. Chitarist și compozitor a cărui muncă a inspirat zeci de grupuri și artiști, veteranul chitarist ieșise la pensie ca șef de exploatare transport electric, la RATB.


Trupa Mondial s-a lansat la un an după ce Nicolae Ceaușescu a preluat puterea în România, iar după câțiva ani deja reprezenta țara noastră în turnee în afara granițelor, scrie cancan.ro.


Trupa Mondial a activat cu Dragoș Vasiliu  până la jumătatea anilor ‘70. Artistul a a luat hotărârea de a profesa ca inginer.


Totuși, Dragoș Vasiliu a mai urcat pe scenă alături de o parte din noua generație de artiști. S-a întâmplat asta la festivalurile care au evocat formația sa de suflet, chiar dacă trecuseră în neființă mulți din colegii săi de la începuturile grupului – Gabriel Drăgan (1995),  Iuliu Merca (1999) și Romeo Vanica (2014).


De asemenea, în ultimii ani, a fost un membru activ al evenimentelor muzicale în special cele de la Casa de cultură a Studenților din București. Trupul neînsuflețit al lui Dragoș Vasiliu va fi înhumat joi, ora 11.00, la Cimitirul din Chiajna.
Pagina a fost generata in 0.9729 secunde