Doliu în învățământul constănțean. A murit un cunoscut profesor: "Zeci de generații l-au iubit și-l vor pomeni"

6971
4
Doliu în învățământul constănțean. A murit un cunoscut profesor:

Articole recomandate

Școala constănțeană este în doliu, după ce încă un profesor care și-a dedicat întreaga viață unui singur scop, acela de a transmite mai departe învățătura, a încetat din viață:


"Și-a iubit mult familia, a iubit oamenii și locul în care a trãit. Și-a iubit nespus meseria, cea de profesor
de biologie, și a slujit, cu dragoste și pasiune, școala dobrogeanã vreme de 50 de ani, la Liceul Teoretic Bãneasa.
Zeci de generații l-au iubit și-l vor pomeni pe dl. EMIL DOLGONENCU, care a plecat fulgerãtor în "marea trecere", lãsând mare durere și un gol imens în sufletele tuturor. Lenuș se roagã la Bunul Dumnezeu sã-l ierte și sã odihneascã în pace sufletul bun al unui om special."




Comentează știrea

Elena
19 martie 2017
Inmemoriam

Emil a fost, este si va fi pana la sfarsit in inima mea. Multumesc rudelor, prietenilor, colegilor, cunoscutilor, fostilorelevi si tuturor acelora care au un gand bun pentru dragul Emil Dolgonencu, la trei luni de la plecarea fulgeratoare spre Ceruri, cand inca mai avea ceva de spus. Cei care au avut ocazia sa cunoasca, sa indrageasca si sa pretuiasca acest dascal minunat, cu glumele la el tot timpul, generos, elegant, cu mare dragoste de viata si de profesie, nu vor uita desigur orele sale de biologie, o incantare, scrisul sau inconfundabil, pe care mai toti au incercat sa il imite in anii de ucenicie. Isi primea oaspetii cu mare bucurie, oferindu-le tot ce avea mai bun. Se bucura ca este iubit si respectat de oameni. Iubea frumosul, muzica, natura, colectiile sale, florile din gradinita, plimbarile, sofatul, dar mai presus de toate iubea pe cei dragi, casa, locul in care a trait. Cum sa uiti un astfel de om, care se naste tot mai rar astazi? Il voi plange toata viata pe cel langa care am trait 50 de ani frumosi. Dumnezeu sa-l ierte, sa-l odihneasca in pace si sa ii faca pomenire vesnica.

Elena
29 iunie 2017
Comemorare

Au trecut sase luni de lacrimi, de la disparitia fulgeratoare a dragului nostru profesor, Dolgonencu Emil. Il plangem si vom trai cu durerea si dorul caci timpul ne rapeste fiintele dragi, dar amintirile, nu. Dumnzeu sa-l ierte, sa-i odihnesca sufletul lui bun, sa-i faca pomenire vesnica.

Elena
15 septembrie 2017
Comemorare

Ai plecat in lumea fara dor , fulgerator ACUM NOUA LUNI fara sa-mi spui o vorba, dragule,EMIL DOLGONENCU, modest si demn asa cum ai si trait, lasand o mare de lacrimi si o durere fara margini, care nu se va stinge niciodata . Dumnezeu sa te ierte, sa te odihneasca in pace, sa-ti faca pomenire vesnica ! Comemorare-Baneasa, 30 septembrie 2017.

Elena
26 decembrie 2017
Comemorare

UN AN crimsi de durere fara Emil Dolgonencu profesor de biologie la Liceul Teoretic Baneasa, in timp ce " lumea nu s-a oprit in loc la durerea mea " , durere pe care o voi duce in mormant. Timpul nu-l va sterge niciodata din inima mea. Dumnezeu sa-l ierte, sa-i odihneasca sufletul bun si sa-i faca pomenire vesnica . Comemorarea : Baneasa, 16 decembrie 2017

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9603 secunde