Doliu în învățământul constănțean. A murit o cunoscută profesoară de la Colegiul "Mihai Eminescu"

3829
Doliu în învățământul constănțean. A murit o cunoscută profesoară de la Colegiul

Articole recomandate

A încetat din viață una dintre cele mai cunoscute profesoare de limba franceză din Constanța: Rodica Maria Popescu, de la Liceul (actualul Colegiu Național) "Mihai Eminescu".

XXX

Ne-a părăsit, în seara zilei de 15 septembrie 2018, neprețuita noastră prietenă Rodica Maria Popescu, născută la 20 ianuarie 1939, la Ploiești.

Absolventă a Universității din București, Facultatea de Filologie, specializare limba franceză, a fost profesoara iubită și respectată de elevii și colegii săi de la liceele din Medgidia, Liceul nr. 5 și Liceul "Mihai Eminescu" din Constanța.

În calitate de metodist al ISJ Constanța, a sprijinit multe cadre didactice în formarea lor profesională.

După pensionare și despărțirea de distinsul său soț, medicul neuropsihiatru Emil Andrei Popescu, a înființat și desfășurat multe activități în Alianța Franceză, întărind relațiile profesionale cu Franța și a publicat cinci volume de proză memorialistică, evocându-și familia care a dat mari personalități ale științei și culturii românești, Gogu Constantinescu, creatorul sonicității, fiind recunoscut pe plan internațional.

Ne-a primit mereu cu căldură și aleasă prietenie în casa plină de cărți și pisicile răsfățate care au iubit-o necondiționat.

Am admirat-o pentru credința profundă în Dumnezeu, pentru prietenia cu maicile de la mănăstirile pe care le vizita și pentru atașamentul față de distinsa familie a preotului paroh Jan Mihai de la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" nr. 1.

Îi vom păstra mereu amintirea intelectualului rafinat și a prietenei generoase, pentru care ne rugăm să-i fie somnul lin.

Grupul de prietene

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3898 secunde