Doliu în educația constănțeană. A murit profesorul Ion Bitoleanu

332
Doliu în educația constănțeană. A murit profesorul Ion Bitoleanu - bitoleanu2-1598550022.jpg

Articole de la același autor

Cultura și educația constănțene au rămas fără Ion Bitoleanu, cercetător de primă mână al istoriei Dobrogei, autor a diferite volume de referință, profesor emerit al vechii cetăți a Tomisului. Așadar, istoriografia Dobrogei este, din nou, în doliu.

Ion Bitoleanu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București, în anul 1960, ca șef de promoție, apoi a fost profesor de istorie (1960-1964) la Liceul "Mircea cel Bătrân" din Constanța. Imediat după aceea, a fost încadrat în învățământul superior, prima dată ca decan al Facultății de Istorie din Institutul Pedagogic Constanța, apoi, vreme de 25 de ani, profesor la Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", la Universitatea "Spiru Haret", la Universitatea "Ovidius", în perioada 1990-2003.

De-a lungul carierei sale, a publicat șapte volume, dintre care amintim: "Istoria Românilor dintre Dunăre și Mare", "Din istoria României moderne", "Dobrogea, vatră a creștinismului românesc".

"Prof. univ. dr. Ion Bitoleanu, prietenul familiei mele de-o viață, profesorul meu și al multor generații de studenți, a plecat... Omul, istoricul Dobrogei, profesorul Ion Bitoleanu va rămâne, mereu, aici, în inima noastră", a declarat cerc. șt. Lavinia Dumitrașcu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9931 secunde