Doliu în cultura constănţeană. A murit coregraful Fănică Lupu

1920
Doliu în cultura constănţeană. A murit coregraful Fănică Lupu - deces-1606224473.jpg

Articole de la același autor

O altă veste proastă. Astăzi, 24 noiembrie, a trecut în veşnicie balerinul şi coregraful Fănică Lupu. El a fost, de-a lungul timpului, prim- dansator în numeroase spectacole de operă, a obţinut trei premii naţionale pentru coregrafie şi avea la activ peste 80 de spectacole montate. Dragostea pentru balet l-a făcut să ajungă pe cele mai mari scene ale lumii. A dansat până la vârsta de 40 de ani şi a fost unul dintre cei mai iubiţi elevi ai celebrului balerin Oleg Danovski.


Ba chiar a fost considerat unul dintre cei mai prolifici artişti ai Operei constănţene. „Mărturie a talentului şi a devotamentului său pentru meseria de maestru- coregraf, pe care a slujit-o o viaţă întreagă, stau zeci de titluri de balet şi momente coregrafice din opere şi operete. Multe dintre acestea sunt şi astăzi dovada vie că talentul dăinuieşte peste ani, iar noi, cei ce l-am cunoscut şi l-am apreciat, îi mulţumim pentru contribuţia sa importantă la realizarea unui repertoriu de înaltă ţinută artistică şi valoare incontestabilă. Este greu să înţelegem că nu îl vom mai întâlni şi că nu ne va mai încuraja cu zâmbetul său ocrotitor”, a declarat directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu.

Maestrul s-a angajat la Opera din Constanţa în anul 1960, unde a funcţionat ca prim- balerin până în 1990, având în palmares un repertoriu bogat. Pe parcursul carierei sale, el a dansat pe scene mari ale lumii precum: Odessa, Berlin, Austria, Luxemburg, Olanda, Germania, Danemarca. Acum, a părăsit această lume, pentru a dansa într-o altă lume, poate, una mai bună…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8192 secunde