DOLIU: Constanța a pierdut un mare om de cultură: adio, Ioan Popișteanu!

Joi, 19 Aprilie 2012
2522

Articole de la acelaşi autor

Tristețe mare, în aceste zile, în Constanța culturală: profesorul Ioan Popișteanu, om care și-a dedicat viața cărții și bibliotecii, a plecat dintre noi, în urma unui infarct.

Lumea culturală a Constanței a suferit o mare pierdere prin decesul profesorului Ioan Popișteanu. Tragedia a avut loc miercuri seară, în jurul orei 20.30. Potrivit prozatorului Ovidiu Dunăreanu, un apropiat al profesorului, acesta a început să se simtă foarte rău, în timp ce era acasă. Nimeni nu a bănuit că sfârșitul avea să vină atât de curând. Popișteanu suferea un infarct.

După sosirea ambulanței, profesorul a fost imediat transportat spre spital, medicii încercând de mai multe ori să îl resusciteze, însă în zadar. Din acel moment, familia răposatului a aflat că nu se mai poate face nimic pentru el, din nefericire.

"Cum e posibil ca un om care nu suferea de absolut nimic să se stingă din viață? Este o tragedie, atât pentru Constanța, cât și pentru noi, cei alături de care profesorul a trăit o viață întreagă. Ne-a lăsat pe toți fără cuvinte, pentru că nu suferea de nimic, era vesel și în plină putere, nu a dat niciun semn că s-ar simți rău. Aceasta este o moarte violentă, rapidă, de nedescris în cuvinte", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ovidiu Dunăreanu.

v v v

Ioan Popișteanu a fost o distinsă personalitate a spațiului dobrogean și național, reputat bibliolog și editor de forță, director timp de aproape cinci decenii al Bibliotecii Universitare "Ovidius", model de viață dedicată cărții și bibliotecii, statornic prieten și colaborator al Bibliotecii Județene "I. N. Roman".

"De-a lungul timpului, el a fost un partener de nădejde al bibliotecii noastre. Nu merita să aibă o astfel de soartă, suntem foarte îndurerați cu toții, căci nu ne așteptam la o asemenea veste", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adriana Gheorghiu, fost director al Bibliotecii Județene "I. N. Roman".

"În urmă cu o săptămână, Ioan Popișteanu a predat funcția de director al Bibliotecii Universității Ovidius, dar se pare că, odată cu această plecare, a predat tot ce avea mai de preț, inclusiv viața. La 70 de ani, nu te aștepți să mai trăiești încă pe atât, dar când ești plin de vitalitate, nici prin cap nu îți trece că te vei stinge. L-a luat Dumnezeu la Ceruri în Săptămâna Luminată, deci va ajunge direct în Rai, căci despre acești oameni se spune că sunt aleși, cu frică de Dumnezeu, și foarte credincioși", a mai adăugat Ovidiu Dunăreanu.

v v v

Profesorul Ioan Popișteanu va fi condus pe ultimul drum, astăzi, slujba funerară fiind programată la ora 15.00. El își va găsi odihna veșnică la Cimitirul Municipal din Constanța. 


Articole pe aceeasi tema

Vineri, 20 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Universitatea "Ovidius"
Luni, 09 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cât te costă să devii student
Pagina a fost generata in 0.2555 secunde