„Doi tineri din Verona” poposesc pe scena Teatrului de Stat Constanţa

220
„Doi tineri din Verona” poposesc pe scena Teatrului de Stat Constanţa - doitineridinverona-1623347041.jpg

Articole de la același autor

În acest weekend de vară, Teatrul de Stat vă invită la spectacolul „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Acesta este unul dintre spectacolele instituţiei de cultură de la malul mării care au intrat în atenţia juriului de selecţie al UNITER, actriţa Cătălina Mihai fiind nominalizată la secţiunea „Cea mai bună actriţă în rol secundar”. Piesa se va juca atât sâmbătă, 12 iunie, de la ora 19.00, cât şi duminică, 13 iunie, de la aceeaşi oră.

Ce se întâmplă pe scenă? Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-şi desăvârşi educaţia „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubeşte pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înţelege pe Proteus şi nu crede în puterea iubirii, se îndrăgosteşte nebuneşte de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis şi el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlneşte pe iubita lui Valentin.

Cătălina Mihai joacă rolul servitorului lui Valentin, Speed, un paj isteţ şi jucăuş, care îi elucidează stăpânului său ingenioasele stratageme de dragoste folosite de iubita lui. Pe scurt, regizorul a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori şi experienţa celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul şi epoca în care este plasată acţiunea. Muzica este semnată de Alexandru Suciu, iar mişcarea scenică este realizată sub îndrumarea coregrafei Baczó Tünde.

Din distribuţie fac parte: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, Graţian Prisăcariu, Arina Cojocaru şi Tiberiu Roşu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3009 secunde