Doi liceeni de la Internațional, notă maximă la matematică, la bac-ul american

3014

Articole de la același autor

Doi elevi ai Liceului Internațional de Informatică din Constanța au reușit performanța de a domina clasamentele la bacalaureatul american - testul SAT, cu doar o săptămână de pregătire.

Sorina Andrei, elevă în clasa a XI-a, și Radu Zevri, elev în clasa a XII-a, au obținut punctajul maxim de 800 de puncte la probele susținute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test).

Radu, elev cu rezultate deosebite la învățătură și olimpic național absolut la disciplina matematică anul trecut, a susținut testele SAT generale și cele pe discipline, obținând și la fizică, și la matematică 2, câte 800 de puncte. Prezent încă din gimnaziu la olimpiadele naționale de matematică și premiat anul trecut cu premiul întâi și medalia de aur, Radu este un mare pasionat al matematicii. Având oportunitatea, el a participat în 2016 la Olimpiada Națională de matematică a Irlandei, neoficial, și a obținut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul al treilea.

Sorina, de asemenea olimpică națională multipremiată la matematică, elevă care împreună cu colegii ei face mândrie Constanței la toate concursurile naționale de matematică, a susținut deocamdată proba SAT la disciplina ei preferată, matematica, la cel mai dificil nivel, și se pregătește pentru chimie. Și pentru ea, punctajul maxim 800 a fost foarte ușor de obținut, iar ca manieră de evaluare, ea apreciază eficiența acestui examen în care se punctează atât modul de raționare matematică corect, cât și rapiditatea răspunsurilor.

Subiectele acestui examen, după părerea celor doi, nu dau mari greutăți unui elev român care e obișnuit să se pregătească în mod constant la diferitele discipline, singura problemă fiind timpul scurt alocat fiecărei întrebări. Cei doi s-au pregătit, în medie, câte o săptămână pentru fiecare examen, apreciind că experiența deja deținută de la diversele concursuri, cât și studiul constant la un nivel ridicat, specific pregătirilor pentru olimpiadă, i-au ajutat foarte mult în a trece cu brio de aceste examinări tipic americane.

Cei doi elevi își doresc să-și continue studiile în străinătate, facultățile de prestigiu din Marea Britanie și Statele Unite fiind primele lor opțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.36 secunde