Doctorița obsedată revine în piesa "Veethoven…, făi!"

383
Doctorița obsedată revine în piesa

Articole de la același autor

Astăzi, 19 octombrie, la ora 19.00, constănțenii sunt așteptați la Teatrul de Stat, unde vor avea ocazia de a viziona piesa "Veethoven…, făi!". Aceasta este povestea unei doctorițe obsedate de Beethoven, un fel de Miss Havisham al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte (uneori diluat cu apă) dimineața.

Spectacolul, realizat pe un text de Lana Moscaliuc și Iulian Enache, după o idee de Mihail Zoscenko, este regizat de Iulian Enache și jucat de Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu și Remus Archip.

"La primul nivel de înțelegere, se râde mult din cauza intrigii susținute de energia inepuizabilă a țigăncii care încearcă prin toate mijloacele să scoată bani de la doamna bogată și nebună, îndrăgostită de Beethoven. În cele din urmă, crede că i-a găsit punctul slab - are nevoie de bărbat - și se oferă să codoșească pe bani, livrându-i-l «nebunei» pe propriul soț, care știe să fluiere acceptabil cele câteva măsuri celebre din Simfonia Destinului. La alt nivel de receptare, într-un fel straniu, se revelează legătura, nu atât de evidentă, între surzenia lui Beethoven, golurile apoase din lapte și depresia femeii, provocată de faptul că genialul compozitor nu a reușit să schimbe viitorul", au precizat reprezentanții instituției de cultură. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Horațiu Mălăele este,  din nou, "orb"
Pagina a fost generata in 0.3762 secunde