Doctoranzii își dezvoltă competențele antreprenoriale

278
Doctoranzii își dezvoltă competențele antreprenoriale - doctoranzi-1572644776.jpg

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța derulează, zilele acestea, proiectul "Excelența academică și valori antreprenoriale - sistem de burse pentru asigurarea oportunităților de formare și dezvoltare a competențelor antreprenoriale ale doctoranzilor și postdoctoranzilor - Antreprenordoc". Obiectivul general al proiectului vizează creșterea ratei de angajabilitate a absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar, pe baza programului de activități integrate de învățare și instruire în scopul dezvoltării de programe de cercetare/ inovare în sectoarele economice cu potențial competitiv.


În cadrul proiectului vor fi sprijiniți financiar 67 de studenți doctoranzi și 30 de cercetători post-doctorat. Aceștia vor primi mai multe sume de bani, pornind de la 400 euro/lună, până la 600 de euro/lună. 


Ca urmare, doctoranzii și cercetătorii post-doctorat din grupul-țintă al proiectului vor beneficia de sprijin financiar, inclusiv pentru susținerea activităților de cercetare și de colaborare în rețea pentru doctoranzi/tineri cercetători. Totodată, ei pot lua parte la crearea unui sistem de informare, în ambele sensuri: de la companii/ sectorul privat sau public către instituțiile de învățământ superior, privind nevoile lor de instruire, precum și de la instituțiile de învățământ către întreprinderi, pentru a răspunde nevoilor angajatorilor la nivel regional/local.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Curaj, fetelor, intrați în afaceri!
Pagina a fost generata in 1.863 secunde