"Dobrogea, un festival de obiceiuri, tradiții și gusturi". Spectacole inedite la Pavilionul din Mamaia

543

Articole de la același autor

Cu prilejul Zilei Dobrogei, constănțenii au parte, începând de mâine, de trei zile de momente artistice susținute de ansambluri dobrogene în cadrul târgului "Dobrogea, un festival de obiceiuri, tradiții și gusturi". Evenimentele sunt organizate de Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada".


Mâine, de la ora 15.00, pe scena de la Pavilionul Expozițional din Mamaia vor evolua: ansamblul folcloric "Rapsodia Mării" al Palatului Copiilor Constanța, ansamblul UDTTMR "CanRenkler" din Topraisar, ansamblul folcloric "Dobrogeanca" din Ovidiu și ansamblul "Flori de măr" din Mereni. Tinerii interpreți Andrei Girel și Aura Șerban vor susține momente artistice.
În cea de-a doua zi a festivalului, ansamblul "Mugurelul" din Topalu deschide seria de manifestări artistice la ora 10.00. Până la ora 18.00, constănțenii sunt invitați să ia parte la un regal cultural oferit de ansamblurile "Kaytarma" din Valul lui Traian, "Sfitilina" din Visina, Tulcea, "Plai dobrogean", "Dorulețul" din Tulcea, "Delikanlilar" din Constanța, "Româncuța" din Cumpăna, "Katiusa" din Mahmudia, Tulcea, "Bestepeanca", "Vanghilizmo" din Mihail Kogălniceanu, ansamblurile Centrului pentru Tineret "Ion Creangă" din Tuzla , ansamblul "Carsium" din Hârșova, "Armâna mea" din Ovidiu, ansamblurile "Izvor" din Dabovic și "Privighetoarea" din Senokoski Slavei, Balcic, cu participarea soliștilor Maria Ciornea, Sebastian Girel, Larisa Bangălă, Roxana Țilincă, Ximena Cocârlea și Mario Nazarovici.


Duminică, 17 noiembrie, între orele 10.00 și 16.00, atmosfera de spectacol va fi întreținută de ansamblul "Castelanii" din Castelu, ansamblul "Silișteanca" din Siliștea, ansamblul "Qanara" din Ovidiu, ansamblul "Balkaneros" din Ovidiu, ansamblul "Asiga" - Lunca, Tulcea, ansamblul "Reabina" din comuna Ghindărești, ansamblul "Elpis" - Constanța, ansamblul "Armonia" - Oituz, ansamblul "Iholu" - Constanța, ansamblul "Galuboe More" - Constanța, ansamblul "Mugurelul" - Cernavodă și corul "Callatis" din Mangalia. În ultima zi a festivalului, pe scenă vor urca soliștii: Maria Chiruță, Mihai Alina, Mădălina Ifrim, Bagia George, Marina Sava și Filip Radu Dumitru.


În cele trei zile de sărbătoare, vizitatorii pot lua parte la demonstrații gastronomice organizate la standurile culinare din cele două județe componente ale regiunii Dobrogea. De asemenea, la târg vor participa meșteșugari, purtători de obiceiuri populare și producători agricoli dobrogeni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Noiembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Cuvinte despre Dobrogea mea
Pagina a fost generata in 1.9622 secunde