Dobrogea, 139 de ani de istorie, tradiție și multiculturalitate. Manifestări

571
Dobrogea, 139 de ani de istorie, tradiție și multiculturalitate. Manifestări - dobrogea139deani-1510590489.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu 139 de ani, Dobrogea revenea la patria mamă. Astăzi ținutul este un potpuriu de etnii, tradiții, istorie și multiculturalitate. Pentru a marca așa cum se cuvine un asemenea moment, Primăria municipiului Constanța, în parteneriat cu Instituția Prefectului județului Constanța, Consiliul Județean Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Palatul Copiilor Constanța organizează, astăzi, de la ora 15.00, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", spectacolul omagial "Dobrogea, 139 de ani de istorie, tradiție și multiculturalitate".


Manifestarea va debuta cu intonarea Imnului Național al României, de eleva Sara Barbu, de la Palatul Copiilor, îndrumată de prof. Margareta Dumitru. După alocuțiunile șefilor autorităților locale, dr. Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I", filiala Constanța, va vorbi despre însemnătatea istorică a alipirii Dobrogei la patria mamă, în anul 1878.


Ulterior, ansamblul "Qaytarma", coordonat de prof. Ene Ulgean, va prezenta un dans tradițional tătăresc, Cercul de dans modern al Palatului Copiilor, coordonat de prof. Luminița Rucăreanu, va prezenta un dans românesc stilizat, iar elevii Liceului cu Program Sportiv, coordonați de prof. Magda Marinescu, vor prezenta un moment de dans sportiv.


Din program nu va lipsi dansul tradițional grecesc, susținut de ansamblul "Elpis" al Comunității Elene din Constanța, coordonat de prof. Teodora Pârlea, dar nici dansul aromân, prezentat de ansamblul "Iholu", coordonat de Mirela Goga. Acesta va fi urmat de un moment de dans tradițional turcesc prezentat de ansamblul "Delikanlîlar", coordonat de prof. Melek Osman.


Gimnastele de la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, coordonate de prof. Nicoleta Copoiu și prof. Mariana Paris, vor susține o minireprezentație de gimnastică aerobică, respectiv gimnastică ritmică. Apoi, ansamblul "Galuboe More", coordonat de prof. Claudia Artion, va dansa în stilul tradițional al rușilor lipoveni. Tot de la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, sportivele coordonate de prof. Mirela Szemerjai și Cătălin Meran și coregraful Mihaela Linzmaier vor prezenta un moment de gimnastică artistică din cadrul programului național "Țară, țară vrem campioane". 


Spectacolul se va încheia cu dansul aromân prezentat de ansamblul "Vanghilizmo", coordonat de Costel Puiu și cu dansurile populare dobrogene, prezentate de ansamblul folcloric "Rapsodia mării", de la Palatul Copiilor, coordonat de prof. Magda Kastal și Eugen Albu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.694 secunde