Doar jumătate din picații primei sesiuni vin la Bacalaureatul de toamnă

1073
Doar jumătate din picații primei sesiuni vin la Bacalaureatul de toamnă - fondbactoamna-1628881775.jpg
De luni, 16 august, debutează examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Pentru această a doua sesiune, în județul Constanța s-au înscris 915 candidați din seria curentă (adică jumătate din cei 1.893 picați în prima sesiune) și 524 de candidați din serii anterioare.

Reamintim că în luna iulie, după publicarea rezultatelor finale, bilanțul celor care nu au luat Bacalaureatul în județul Constanța era: 1.618 candidați respinși total; 71 de candidați respinși cu note cuprinse între 5 – 5,49 și 204 candidați respinși cu medii între 5,5 – 5,98.

Anul trecut, în sesiunea august-septembrie, la Constanța, rata de promovare înregistrată a fost de 30,69%. Din totalul candidaților promovați (395), 281 de candidați fac parte din promoția curentă, iar 114 candidați provin din promoțiile anterioare.

Și, spre deosebire de sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2020, când au existat 16 centre de examen, de data aceasta Inspectoratul școlar Județean Constanța a desemnat nouă centre: Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru” (cu cinci unități liceale arondate), Liceul economic „Virgil Madgearu” (cu opt unități arondate), Liceul tehnologic „Axiopolis” Cernavodă (cu cinci unități arondate), Liceul tehnologic de electrotehnică și telecomunicații (cu șapte unități arondate), Liceul tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia (cu cinci unități arondate), Liceul tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanța, cu șase unități arondate), Liceul tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia (cu patru unități arondate), Liceul tehnologic „Tomis” Constanța (cu nouă unități arondate) și Liceul teoretic „Lucian Blaga” Constanța (cu 14 unități arondate).

Conform uzanței, sâmbătă, 14 august, ar fi trebuit să aibă loc ședința de tragere la sorți a președinților celor nouă centre de examen, dar, până la închiderea ediției, IȘJ Constanța nu a făcut niciun anunț. Precizăm că președinte al Comisiei județene de Bacalaureat este prof. Floriana Petre, inspector școlar general adjunct, iar vicepreședinte este prof. Daniela Bălănescu, inspector școlar pentru matematică.

Important de știut

La sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2021 pot participa cei care nu s-au putut prezenta în sesiunea din vară sau care au picat examenul în sesiunea de vară, dar și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

Nu pot participa cei care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Cei care au fost dați afară din examen pentru aceste motive în sesiunea de vară au de așteptat încă două sesiuni, abia la a treia putând participa din nou.

La prima probă scrisă de luni, de la limba și literatura română, candidații au la dispoziție trei ore să rezolve subiectele.

Proba va începe la ora 9.00 și va dura trei ore. Candidații care încearcă să ia examenul de Bacalaureat în a doua sesiune a anului au la dispoziție modele de subiecte și teste de antrenament pentru a se pregăti.

Bacalaureatul 2021 se susține la disciplinele: limba și literatura română, maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Probele de examen vor fi supravegheate video. Pentru rezolvarea subiectelor la română la BAC 2021, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Este interzisă introducerea în sălile examen a unor obiecte, precum ghiozdane, poșete etc., precum și accesul cu orice fel de lucrări - manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. Este interzis de asemenea să se intre în sală cu telefonul mobil.

Evaluarea lucrărilor la BAC 2021 - română va fi făcută de doi profesori evaluatori. Pentru a trece examenul de Bacalaureat, este nevoie de minim nota 5 la fiecare materie, însă de o medie aritmetică finală de minim 6.

Calendar Bacalaureat sesiunea august-septembrie 2021

• 16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă

• 17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)

• 18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)

• 19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

• 23-31 august 2021 Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistive și digitale.

• 31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise

• 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor

• 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor

• 3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3473 secunde