Ordinul care a bulversat universitarii

Dispare admiterea la facultate pe bază de dosar?

573
Dispare admiterea la facultate pe bază de dosar? - admiterefacultate44464300-1332878748.jpg
Pe 13 martie, un ordin al Ministrului Educației, Cătălin Baba, cu privire la admiterea la studii universitare, a lăsat loc unor interpretări, care se așteaptă a fi lămurite de rectori din întreaga țară.
La art. 1 alin. 2 al ordinului menționat, se precizează că "examenul de admitere va consta în probă orală sau scrisă, pentru testarea cunoștințelor și a capacităților cognitive și, în funcție de opțiunea facultăților, pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licență sau disertație, după caz, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studiu".
Întrebat dacă prin acest lucru se înțelege că va dispărea concursul de dosare, rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. ec. Dănuț Epure, a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu e momentul speculațiilor și că, deocamdată, nimeni n-a fost anunțat oficial că se va intra la facultate numai pe baza unui examen de admitere.
Era de așteptat ca bacalaureatul să devină un reper al admiterii într-o facultate, ca urmare a stricteții și rigorilor impuse anul trecut, dar se așteaptă precizări clare, mai ales că nu mai sunt decât trei luni până la înscrieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1333 secunde