Directorii unităților școlare invitați la o discuție online pe tema abandonului școlar

408
Directorii unităților școlare invitați la o discuție online pe tema abandonului școlar - me-1641904422.jpg
Ministerul Educației organizează miercuri, 12 ianuarie, ora 14:00, o sesiune de întrebări și răspunsuri pe tema implementării Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) ca element-cheie al Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

Q&A-ul se va desfășura în format webinar, se adresează, în principal, directorilor de unități de învățământ și va fi transmis live pe pagina de FB a Ministerului Educației.

Vor răspunde întrebărilor celor interesați:

• Radu Szekely, consilier ministru

• Sorin Decă, Secretar General Adjunct, responsabil implementare PNRR

• Simona Tănase, Director monitorizare și evaluare, DG România Educată

• Alina Sava, Senior Education Specialist - Banca Mondială.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unităților de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”.

MATE conține un set de instrumente pentru identificarea timpurie a elevilor în risc de abandon și înregistrarea acestora în SIIIR, planificarea și implementarea unor măsuri de prevenire și reducere a abandonului la nivelul școlii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6901 secunde