Directori de şcoli şi licee, reconfirmați pe funcții cu note de 10 la interviu

4852
2
Directori de şcoli şi licee, reconfirmați pe funcții cu note de 10 la interviu - fondinterviudirectori-1637174922.jpg
În a treia zi de interviuri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a făcut public, miercuri, un nou grafic pentru desfășurarea acestei probe din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, care a debutat săptămâna aceasta, la Școala gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, cu multe note maxime.



Practic, pentru cei 121 de candidați constănțeni admiși după proba scrisă au fost alcătuite 15 comisii, fiecare având drept președinte un inspector școlar, iar interviurile au fost programate de-a lungul a șapte zile (între 23 noiembrie și 5 decembrie nu au loc interviuri).

Și dacă în prima variantă a programărilor, în data de 6 decembrie urma să aibă loc un singur interviu, în noua formulă au fost redistribuite patru interviuri. La fel și în data de 22 noiembrie au fost programate mai multe interviuri decât în varianta inițială.

Trei candidați respinși în primele două zile (înainte de contestații)

După primele două zile de interviuri, ca urmare a publicării rezultatelor pe site-ul ISJ Constanța, am putut constata numeroase note de 10. Pe surse, am aflat că cele mai multe au fost obținute de foști directori care au dorit să-și reconfirme statutul prin participarea la această nouă ediție a concursului. Este cazul directorilor de la Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Comercial „Carol I”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Palatul Copiilor Constanța, Școala gimnazială nr. 8, Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu, Liceul Teoretic „George Emil Palade”, Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”, Liceul Cobadin, Școala gimnazială „Ion Borcea” Agigea.

Într-un articol anterior, purtând titlul „Rivalitate surprinzătoare pentru posturile de directori în unitățile constănțene de învățământ”, relevam concurența înregistrată pe anumite posturi, cum ar fi Liceul economic „Virgil Madgearu” din Constanța, pentru care au optat trei candidați la funcția de director, aceiași trei și pentru director adjunct. Pe surse, am aflat că actualul director detașat de ISJ Constanța în locul prof. Claudia Vlas a obținut un punctaj mai mare decât contracandidata care trebuie să se mulțumească cu funcția de director adjunct. Cea de-a treia candidată care obținuse nota 7 la interviul pentru funcția de director, s-a retras de la proba pentru director adjunct și avea să fie respinsă la interviul susținut pentru funcția de director adjunct al Liceului de Electrotehnică și Telecomunicații. Au mai fost respinse candidatele la funcția de director de la Școala gimnazială nr. 1 Cuza Vodă și de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol (dar este programată astăzi la interviul pentru funcția de director al Școlii gimnaziale nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu”).

Cel puțin aceasta este situația înainte de depunerea contestațiilor.

Reamintim că rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 48 de ore de la afișarea rezultatului. Contestația, redactată conform modelului postat pe site-ul www.isjcta.ro la secțiunea Anunțuri, se depune la registratura inspectoratului școlar, în perioada 16 noiembrie - 10 decembrie 2021, intervalul orar luni-joi (orele 9.00-11.30 și 14.00-15.30) și vineri (9.30-12.30) sau se transmite electronic la adresa e-mail [email protected].

Candidații vor avea în vedere următoarele aspecte:

• se poate contesta doar punctajul obținut la proba de interviu, nu și aspecte care vizează organizarea/desfășurarea probei;

• în situația în care contestația este însoțită de alte documente, acestea nu vor constitui obiectul soluționării contestației;

• se va depune câte o contestație distinctă pentru fiecare funcție, respectiv unitate de învățământ pentru care se dorește a se contesta punctajul obținut la proba de interviu;

• nu se poate contesta punctajul obținut de alți candidați.



Comentează știrea

Roset
18 noiembrie 2021
Concurd directori

Păi cum se analizeaza contestația dacă nu se pot prezenta probele filmate?

E.C. Ninu
20 noiembrie 2021
Directori de scoli reconfirmati

Este ciudat ca se aplica diferentiat normele ortografice privind scrierea cu majuscula a substantivelor proprii, nume de institutii. Astfel, daca cele ale liceelor sunt scrise corect, cele ale scolilor gimnaziale nu mai tin cont de niciun fel de regula. Oricum, sugeram revederea acestor norme sau recorectarea materialelor de catre cunoscatori, de care, sunt sigur, nicio publicatie serioasa nu duce lipsa!

Pagina a fost generata in 1.3891 secunde