Diplomele universitare românești, recunoscute în China

279
Diplomele universitare românești, recunoscute în China - diplomele-1590424150.jpg

Articole de la același autor

Absolvenților români de învățământ superior le vor fi recunoscute și în China diplomele de licență, master sau doctorat. Guvernul a aprobat, săptămâna aceasta, Memorandumul între Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Educației din republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior.

Obiectivul Memorandumului este acela de a facilita recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și perioadelor de studii din învățământul superior, în vederea continuării studiilor în instituțiile de învățământ superior de pe teritoriul României și al Chinei. Astfel, vor fi recunoscute diplomele emise de instituții de învățământ superior - universități, academii de studii, institute de cercetare, școli de studii superioare - acreditate conform legislației din România și diplomele și certificatele emise de instituții de învățământ superior și institute de cercetare din Republica Populară Chineză.

Pentru a fi recunoscute diplomele și certificatele obținute în România, acestea trebuie să fie însoțite de o dovadă a autenticității, eliberată de instituțiile de învățământ superior, în timp ce diplomele și certificatele eliberate de instituțiile de învățământ superior sau institut de cercetare din China trebuie să fie însoțite de o dovadă a verificării, emisă de autoritățile centrale competente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde