Dezvoltarea durabilă în regiunea Mării Negre, discutată într-o nouă conferinţă internaţională

306
Dezvoltarea durabilă în regiunea Mării Negre, discutată într-o nouă conferinţă internaţională - retea2-1616695118.jpg

Articole de la același autor

În cursul acestei săptămâni, Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN) a organizat, în colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României şi cu Academia Română, o conferinţă internaţională. Aceasta se intitulează „Abordări de fundamentare a deciziilor, pe baza rezultatelor ştiinţifice demonstrate, în vederea implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă în regiunea Mării Negre”.

Lucrările conferinţei au fost moderate de prof. univ. dr. Eden Mamut, secretar general al RUMN şi au scos în evidenţă complexitatea şi provocările legate de obiectivele privind reducerea emisiilor poluante, promovarea economiei verzi şi dezvoltarea durabilă a zonei Mării Negre.

Reprezentanţii din partea organizaţiilor şi a instituţiilor guvernamentale au prezentat faptul că politicile, cadrul normativ, dar şi alocările de resurse în ţările membre UE sunt deja asigurate în linii generale, cu decizii luate de către factorul politic.

De asemenea, din partea comunităţii academice au fost prezentate o serie de rezultate şi exemple de bune practici care au fost dezvoltate pe baza activităţilor de cercetare ştiinţifică şi inovare. Potrivit profesorului Mamut, participanţii la dezbateri au evidenţiat necesitatea cooperării regionale în vederea transferului de experienţă şi de bune practici, precum şi de formare a unor parteneriate în vederea extinderii rezultatelor obţinute şi a abordării unor proiecte ambiţioase de interes comun. În încheierea lucrărilor, au fost concluzionate principalele propuneri care se vor concretiza în proiecte de colaborare regională şi vor fi implementate în perioada următoare, în parteneriate bilaterale sau multilaterale, sub egida RUMN.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2752 secunde