Dezbateri online pentru elaborarea Strategiei de digitalizare a educaţiei

658
Dezbateri online pentru elaborarea Strategiei de digitalizare a educaţiei - dezbateripublice2-1607367653.jpg

Articole de la același autor

Aşa cum îi şade bine fiecărui ministru care a trecut pe la Educaţie de-a lungul anilor, Monica Anisie vine cu idei de reformă drastică mai ales într-un moment în care este mai evident ca oricând că este necesară o schimbare majoră în învăţământ. Ministrul vrea să elaboreze o Strategie de digitalizare a educaţiei, care să aducă şcoala românească în secolul 21. Documentul va fi supus dezbaterii publice şi deja au loc discuţii care să indice direcţiile ce trebuie abordate.

Până la mijlocul lunii decembrie, Ministerul Educaţiei găzduieşte o serie de dezbateri online, pe tema schimbărilor necesare în învăţământul românesc. Şedinţele pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Primele două au avut deja loc, pe 4 şi 7 decembrie, despre Resurse educaţionale deschise şi Infrastructură şi resurse tehnologice digitale. Astăzi, de la ora 18.00, se va discuta despre Conectivitate, iar mâine, de la aceeaşi oră, despre Educaţia digitală pe întreg parcursul vieţii. De asemenea, miercuri şi joi, pe 10 şi 11 decembrie, vor fi abordate teme precum Competenţe digitale pentru elevi şi studenţi şi Formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice pentru educaţie digitală. Săptămâna viitoare, pe 14 şi 15 decembrie, dezbaterile se vor încheia cu discuţii despre Securitate cibernetică, protecţia datelor, siguranţa online şi etica IT şi Curricumul şcolar pentru meserii emergente. La jumătatea linii decembrie, documentul strategic ce va rezulta din cele opt evenimente va fi pus în dezbatere publică, tot pe site-ul Ministerului Educaţiei.

„Sistemul educaţional trebuie să ţină pasul cu evoluţia tehnologică, iar, pentru acest lucru, dezvoltarea competenţelor digitale este esenţială. O problemă de importanţă majoră din sfera competenţelor digitale, asupra căreia trebuie intervenit urgent, o reprezintă insuficienta corelare între educaţia actuală şi piaţa muncii. Transformarea digitală a întregului proces educaţional este principalul vector de apropiere a învăţământului de cerinţele în continuă schimbare de pe piaţa muncii pentru meseriile viitorului”, explică Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5199 secunde