Dezbatere publică pentru învățământul profesional

206
Dezbatere publică pentru învățământul profesional - dezbaterepublica-1464116104.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a lansat în consultare publică propunerea de document de politică publică privind "Opțiunile de educație și formare profesională a absolvenților de clasa a VIII-a".

Documentul este publicat pe paginile web ale ministerului și Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profe-sional și Tehnic.

Profesorii constănțeni sunt invitați să se implice în această dezbatere, pentru care trebuie să țină cont de următoarele: structura și conținutul opțiunilor de formare propuse; tipul de contract care reglementează relația elev-operator economic; partajarea costurilor de formare în sistem profesional - dual și sursele de finanțare; facilitățile pentru elevi stimulentele și facilitățile pentru companii; certificarea competențelor profesionale ale elevilor; nivelul de flexibilitate adminis-trativă.

În funcție de varianta agreată și promovată în urma consultării publice, vor fi dezvoltate, în parteneriat cu actorii sociali, toate celelalte componente care vizează programele de formare în sistem profesional-dual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4197 secunde