Dezastrul de la Bac începe cu Admiterea

632
Dezastrul de la Bac  începe cu Admiterea - rezultatebac201211-1342104182.jpg
Promovabilitatea penibilă înregistrată anul acesta la sesiunea de vară a Bacalaureatului a determinat ministrul Educației să propună inițierea unor cursuri remediale.

Un soi de "să îngrășăm porcul în ajun", expresie consacrată, dar care nu ajunsese să fie practicată decât înaintea unor teze și lucrări scrise curente, deci anunțate.

Dacă s-ar consulta mai cu atenție listele cu elevii ce urmează a fi repartizați computerizat astăzi, cel târziu mâine în licee din județul Constanța, s-ar putea constata cu ușurință că acele măsuri ar trebui luate de pe acum, nu când deja e prea târziu.

Am remarcat în ierarhia ce urmează a fi luată în calcul la repartizare că elevi care au terminat cu medii peste 9 cei patru ani de gimnaziu, la Evaluarea Națională nu au putut să ajungă la un minim 5. Nu dăm numele copiilor, din considerente prea bine știute, dar iată, spre exemplu, la Liceul Teoretic Băneasa, un elev a terminat cu media generală V-VIII având nota 9,25, iar la evaluare a obținut nota 4,90. Sau un alt elev de la Școala nr. 4 Neptun: 9,17 cu 4,97, ori de la Școala din Făurei: 9,31 cu 4,77, Liceul "Jean Dinu" din Adamclisi: 9,40 cu 4,67, Școala din Sinoe: 9,60 cu 4,25.

Din discuțiile purtate atât cu profesori, dar mai ales cu directori, am reținut că, din cauza acestor diferențe de note, vor avea de suferit tot elevii. Pentru că vor ajunge în clase cu copii buni și nu vor putea menține ritmul.

Într-un dialog purtat cu prof. Cristina Anghel, directorul Liceului Teoretic "Ovidius", aveam să aflăm că foarte mulți copii buni, care finalizează gimnaziul acestei instituții, nu reușesc să acceadă mai departe la liceul "Ovidius" toc-mai pentru că locurile sunt ocupate de elevi cu notele "umflate" artificial: "Prin aceasta nu contest fap-tul că există școli excepționale în municipiul Constanța, de pe băn-cile cărora avem elevi foarte buni".

Și prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", afirma că au fost cazuri de elevi ajunși la această instituție de prestigiu doar printr-un… hazard al acelorași note artificiale și care, după primul semestru, au solicitat transferul, pentru că nu s-au simțit capabili să mențină ritmul.

v v v

După ce, ieri, a avut loc verificarea și corectarea bazelor de date de către Comisia Națională de Admitere și comisiile de admitere județene, astăzi, este programată corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor și, cel mai probabil mâine dimineață, elevii și părinții vor afla, pe site-ul www.edu.ro, unde i-a "aruncat" calculatorul.

Conform calendarului, duminică, 15 iulie, unitățile de învățământ gimnazial vor afișa listele cu absolvenții repartizați, după care, pe 16 iulie, va veni rândul liceelor să afișeze listele candidaților repartizați în acea unitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde