DEZASTRU la simularea Bacalaureatului la Constanța. A plouat cu note de 1

622
2
DEZASTRU la simularea Bacalaureatului la Constanța. A plouat cu note de 1 - bacalaureat14-1363973305.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că se cunoaște prea bine faptul că Bacalaureatul nu mai este doar o joacă de-a examenul, se pare că liceenii constănțeni vor cu tot dinadinsul să demonstreze că pentru ei școala a trecut la capitolul… ȘI ALTELE.
Rezultatele simulării Bacalaureatului 2013 pe care le-am primit de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța sunt de-a dreptul revoltătoare, lăsând loc unei firești întrebări: oare acești elevi de clasa a XII-a și a XIII-a vor să treacă examenul de Bacalaureat vara aceasta?
Dacă la limba și literatura română aflasem de la ultima conferință de presă că notele nu sunt tocmai îmbucurătoare, la matematică este un adevărat cataclism. Din 4.776 de participanți la probă, 1.790 au luat note de 1 și 2, alți 642 au luat note de 2 și 3 și, scăzând progresiv, ajungem la patru note de 10 obținute la Liceul Teoretic "Ovidius", care astfel și-a luat revanșa pentru că la română n-au avut niciun 10.
La proba de la fizică din nou s-au încasat prea multe note de 1, 2 și 3, în schimb la Informatică lucrurile stau mai bine. La Chimie cele mai multe sunt notele de 3 și 4.
La proba la istorie s-au luat trei de 10 la Colegiul "Mircea", la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia și la Liceul Teoretic "Traian" din Constanța.
Dincolo, însă, de aceste cifre seci, care ilustrează o stare de fapt, și anume a unei crase indolențe față de viitorul lor, ne întrebăm dacă acești elevi chiar cred că vor recupera în cele două luni și un pic, cât le-a mai rămas până la primele probe adevărate, un "handicap" de materie neparcursă. 
Oricâte ore de recuperare ar introduce ISJ Constanța, cu forța nu se va putea rezolva nimic. În aceste condiții ne așteptăm ca și vara aceasta "DEZASTRUL" să fie cuvântul de ordine! 


Comentează știrea

Ana
24 martie 2013
wTf?

baaii..da ce stiri...n am inteles niciodata de ce se compara notele de 1 si 2 cu cele de 10? evident ca totul arata dezastruos asa!

Hanibal
26 martie 2013
despre invatamant si bacalaureat

Sa facem apel si la alte argumente mai actuale si mai realiste. In conditiile actuale , cand tinerii absolventi de facultate ajung vanzatori la Mall , la ce mai foloseste bacalaureatul ? Acest examen ar trebui sa fie vazut ca ceva facultativ si o preocupare doar pentru tinerii dotati , taelntati si hotarati sa se dedice studiilor superioare cu orice pret. Ceilalti , sa se multumeasca cu un certificat de absolvire a liceului , si daca , mai tarzaiu , vor avea nevoie de bacalaureat , n-au decat sa se pregateasca si sa-l obtina . Sunt mai mult decat actuale cuvintele lui Arghezi : " O fabrica de zahar produce zahar. daca da altceva da faliment. Ce marfa trebuie sa dea scoala ? Scoala trebuie sa produca atat : maturitate ....Nu se prea vede ca scoala face altceva decat examene , promotii si repetențe. bacalaureatul acorda dreptul la universitate , universitatea da o diploma si doua , iar la 25 de ani fostul student moare de foame.....Pe vremuri cartea era numai invatatura . Prea mult a durat perioada in care s-a spus - ai carte , ai parte - Elevul va trebui invatat ca scoala nu da nici un drept , pe care nu va putea sa si-l instituie singur prin valoare personala ......Intrebat asupra bacalaureatului , un profesor a declarat ca bacalaureatul este o loterie. Faptul se confirma . In afara de rezultatele absurde care vor sa arate ca doua treimi din tineretul tarii este tampit , bacalaureatul este barbar , imoral , antipedagogic si antipatriotic ......bacalaureatul , examenul examenelor , pare o sinistra imitare a unui procedeu sportiv dus la absurd : un copil care , antrenat timp de 8 ani,a izbutit sa strabata 50 de km pe zi , sa-l pui in al 8-lea an sa strabata intr-o zi de 8 ori cate 50 de km - materia celor 8 ani de studii " . Tot Arghezi , care a dedicat numeroase pagini scolii si elevilor : " Un profesor de matematici care tine in disperare sufletul unui copil apt sa raspunda satisfacator la alti unsprezece profesori ,trebuie purtat prin oras cu copilul in brate care sa-l scuipe in cap , si trimis apoi singur, sa taie gratuit lemnele la depozitul comunal.....Cu rare exceptii , profesorul de matematici pare adus in liceu de pe alte meleaguri decat ale Universitatii. El e , intre colegi , in cancelarie , mut si strain ca o servitoare in mijlocul unui bal. El nu citeste in afara de tezele elevilor ,nici o carte , nici un ziar ". Problema este complexa si cauzele trebuie cautate in aceeasi masura in cadrul scolii , dar mai ales in afara ei , adica in politica .

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Bacalaureatul rămâne la fel și în 2013
Luni, 24 Septembrie 2012
Stire din Fun : Perle de la Bacalaureat
Pagina a fost generata in 0.4057 secunde