Despre importanța Dobrogei în spațiul românesc, la Helsinki

233

Articole de la același autor

Organizatorii Asociației Culturale Române Helsinki în colaborare cu Centrul Cultural Județean "Teodor Burada" au marcat, zilele trecute, în Finlanda, un eveniment dedicat importanței Dobrogei în spațiul românesc. În cadrul evenimentului, a avut loc o prezentare de imagini din filmul "Independența României", realizat în 1912 - primul film românesc, a revistei "Datina" a centrului "Burada", volumul "Valori ale culturii de masă în Dobrogea", precum și o prezentare a istoriei și frumuseților din Dobrogea.

Au avut loc numeroase momente artistice cuprinzând: folclor, muzică populară cu Maria Bârsan, la pian Daniel Enciu din Constanța, muzică clasică din Republica Moldova, Dimitri Znagovan și Cristina Znagovan, arii din opere celebre Nadea Savolainen, Ave Maria pe tema de Caccini prelucrare de Nick Ingman, aria O mio babbino caro, Giacomo Puccini.

Organizatorii au subliniat ideea Dobrogei, model de înțelegere interetnică, cel mai bătrân și totodată cel mai tânăr teritoriu din Europa. La eveniment a fost prezent și consulul român la Helsinki, Silviu Jipa.

De asemenea, a fost ținut un moment de reculegere pentru victimele din Colectiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4024 secunde