Despre George Bacovia, la Biblioteca Județeană Constanța

242
Despre George Bacovia, la Biblioteca Județeană Constanța - bacoviasursahuffpost-1599234679.jpg

Articole de la același autor

George Bacovia este, fără doar și poate, unul dintre cei mai reprezentativi scriitori români. Luna aceasta, s-au împlinit 139 de la nașterea sa, ocazie cu care bibliotecarii constănțeni vă invită să accesați baza de date a instituției, pentru lecturarea a cât mai multor titluri. Despre autor, reprezentanții Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" spun că a fost influențat, în anii de liceu, de marii poeți francezi Verlaine, Rimbaud, Baudelaire, dar și de cei români - Alecsandri, Eminescu. Bacovia a debutat în revista lui Macedonski, "Literatorul", din data de 20 martie 1899, cu poezia "Și toate". 


Bacovia a debutat editorial în 1916, cu volumul "Plumb", primit elogios de critica literară. «Într-un interviu din 1929, George Bacovia mărturisea: "În poezie m-a obsedat un subiect de culoare. Pictura cuvintelor sau audiție colorată, cum vrei s-o iei. Îmi place mult vioara. Melodiile au avut pentru mine influență colorată. Însă am făcut muzica și după strunele viorii am scris versuri"», au precizat bibliotecarii.

În 1934, el a primit "Premiul Național de Poezie", Bacovia a fost membru post-mortem al Academiei Române. George Călinescu a spus despre el că este "un ilustrator al propriei sale lumi, un creator de contururi și gesturi proprii". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Nouă ani fără Eugen Mazilu
Vineri, 07 August 2020
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Florian Pittiș
Pagina a fost generata in 1.5756 secunde